Μια νέα ιατρική έρευνα
του ινστιτούτου της Καρολίνσκα διαπίστωσε ότι οι ενήλικες...
που καταναλώνουν γάλα, γιαούρτι και τυριά με χαμηλά λιπαρά έχουν μειωμένο κίνδυνο εμφάνισης εγκεφαλικών επεισοδίων σε σχέση με όσους προτιμούν τα πλήρη.
Οι ερευνητές του Ινστιτούτου Καρολίνσκα εξέτασαν περίπου 75.000 άνδρες και γυναίκες ηλικίας 45 ως 83 ετών για δέκα χρόνια, από το 1997. Στην αρχή της μελέτης οι εθελοντές – εκ των οποίων κανείς δεν είχε ιστορικό καρδιοπάθειας ή καρκίνου – συμπλήρωσαν ερωτηματολόγια σχετικά με τις διατροφικές τους συνήθειες. Στη συνέχεια οι επιστήμονες παρακολουθήσαν ποιοι από αυτούς υπέστησαν εγκεφαλικό επεισόδιο. Ύστερα από περίπου μια δεκαετία καταγράφηκαν σχεδόν 4.100 εγκεφαλικά. Οι εθελοντές που κατανάλωναν γαλακτοκομικά προϊόντα με χαμηλά λιπαρά φάνηκε να έχουν χαμηλότερο κίνδυνο εμφάνισης επεισοδίου κατά 12% σε σχέση με εκείνους που κατανάλωναν τα ίδια προϊόντα με όλα τα λιπαρά τους.
ΠΗΓΗ www.mediasoup.gr
που καταναλώνουν γάλα, γιαούρτι και τυριά με χαμηλά λιπαρά έχουν μειωμένο κίνδυνο εμφάνισης εγκεφαλικών επεισοδίων σε σχέση με όσους προτιμούν τα πλήρη.
Οι ερευνητές του Ινστιτούτου Καρολίνσκα εξέτασαν περίπου 75.000 άνδρες και γυναίκες ηλικίας 45 ως 83 ετών για δέκα χρόνια, από το 1997. Στην αρχή της μελέτης οι εθελοντές – εκ των οποίων κανείς δεν είχε ιστορικό καρδιοπάθειας ή καρκίνου – συμπλήρωσαν ερωτηματολόγια σχετικά με τις διατροφικές τους συνήθειες. Στη συνέχεια οι επιστήμονες παρακολουθήσαν ποιοι από αυτούς υπέστησαν εγκεφαλικό επεισόδιο. Ύστερα από περίπου μια δεκαετία καταγράφηκαν σχεδόν 4.100 εγκεφαλικά. Οι εθελοντές που κατανάλωναν γαλακτοκομικά προϊόντα με χαμηλά λιπαρά φάνηκε να έχουν χαμηλότερο κίνδυνο εμφάνισης επεισοδίου κατά 12% σε σχέση με εκείνους που κατανάλωναν τα ίδια προϊόντα με όλα τα λιπαρά τους.
ΠΗΓΗ www.mediasoup.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου