Αυξάνονται τα στοιχεία, που δείχνουν ότι η
κατανάλωση φλαβονοειδών του κακάο βελτιώνει τις γνωστικές λειτουργίες.
Ένας ακόμα λόγος για να φάμε αυτό το κομμάτι σοκολάτας, που τόση ώρα γλυκοκοιτάζουμε. Έρευνα, που πραγματοποίησαν ιταλοί επιστήμονες, ενισχύει τα αποτελέσματα προηγούμενων μελετών, οι οποίες εστιάζουν στον σημαντικό ρόλο, που μπορεί να έχει η διατροφή μας στην διατήρηση της διανοητικής...
υγείας σε καλή κατάσταση.
Ένας ακόμα λόγος για να φάμε αυτό το κομμάτι σοκολάτας, που τόση ώρα γλυκοκοιτάζουμε. Έρευνα, που πραγματοποίησαν ιταλοί επιστήμονες, ενισχύει τα αποτελέσματα προηγούμενων μελετών, οι οποίες εστιάζουν στον σημαντικό ρόλο, που μπορεί να έχει η διατροφή μας στην διατήρηση της διανοητικής...
υγείας σε καλή κατάσταση.
Τα παραπάνω συμπεράσματα αποδεικνύονται ιδιαίτερα σημαντικά, αφού η γνωστική μας λειτουργία επιδεινώνεται όσο περνούν τα χρόνια, γεγονός που σημαίνει ότι επηρεάζονται αρνητικά η μνήμη μας, η ταχύτητα με την οποία ο εγκέφαλος επεξεργάζεται τα δεδομένα και η ικανότητα να σχηματίζουμε μακροπρόθεσμες αναμνήσεις. Η ανακάλυψη, επομένως, ενός τρόπου που μπορεί να αναβάλει την έναρξη των προβλημάτων αυτών γίνεται ολοένα και πιο επιτακτική, αφού αυξάνεται το προσδόκιμο ζωής και ο παγκόσμιος πληθυσμός γερνάει.
Δεν είναι ακόμα πλήρως κατανοητό το πως οι φλαβανόλες του κακάο βελτιώνουν τη γνωστική μας λειτουργία, αλλά οι επιστήμονες πιστεύουν ότι για αυτό ευθύνονται οι βελτιώσεις, που παρουσιάζονται όσον αφορά την αντίσταση στην ινσουλίνη και τα επίπεδα της αρτηριακής πίεσης.
ΠΗΓΗ http://www.vita.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου