Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2016

Πηλιορίτικη Φασολάδα


Περιγραφή
Ένα εύκολο γρήγορο ελληνικότατο φαγάκι για τις κρύες μέρες και όχι μόνο....
Συστατικά
Στα γρήγορα
    Κυρίως Πιάτα
  • 500 γραμ. φασόλια ξερά.
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 1 πράσο ψιλοκομμένο
  • 2-3 καρότα κομμένα ροδέλες
  • λίγο σέλινο ψιλοκομμένο
  • 1/2 κουτί συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας
  • 2-3 πιπεριές Φλωρίνης κομμένες σε κυβάκια
  • 1/2 ποτήρι λάδι
  • αλάτι – πιπέρι
  • λίγο πάπρικα γλυκιά ή προτιμητέο καυτερή
  • 1 λουκάνικο κομμένο ροδέλες (προαιρετικά)
     Οδηγίες
  1. Σε μια κατσαρόλα βάζω τα μουλιασμένα φασόλια μαζί με νερό (περίπου 1 λίτρο) να βράσουν.
  2. Όταν έχουν βράσει αρκετά ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά και τ’ αφήνουμε να βράσουν πολύ καλά και να χυλώσουν.
     Λίγα μυστικά ακόμα
  • Καμιά φορά τα φασόλια είναι τέτοιας προέλευσης που μπορεί να μην σας  χυλώνουν
  • Τότε βάζω μια πατάτα καθαρισμένη και κομμένη στα 4 μέσα και βοηθάει στο χύλωμα

     ΠΗΓΗ http://www.mageirikesdiadromes.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου