Δευτέρα 3 Απριλίου 2017

11 Πράγματα που οι Άνθρωποι με Υψηλή Διαίσθηση κάνουν Διαφορετικά



Ακόμα κι αν δεν το συνειδητοποιείτε, όλοι μας είμαστε προικισμένοι με διαίσθηση, κάτι που μερικοί άνθρωποι ονομάζουν ένστικτο. Η διαίσθηση χρησιμεύει στο να μας κρατά ασφαλείς και μας βοηθά να πάρουμε συνειδητές αποφάσεις, βασισμένες στην καρδία μας. Μας πληροφορεί για επικείμενους κινδύνους, και μας.
καθοδηγεί στη ζωή, έτσι ώστε να μπορέσουμε να εξελιχθούμε στον υψηλότερο εαυτό μας. Οι άνθρωποι με υψηλή διαίσθηση βασίζουν τη ζωή τους πάνω σε αυτήν.
Ακόμη και ο Steve Jobs, που θεωρείται ένας από τους πιο επιτυχημένους επιχειρηματίες στην ιστορία, δήλωσε ότι, «η διαίσθηση είναι ένα πολύ ισχυρό πράγμα, πιο ισχυρή από την ευφυΐα, κατά τη γνώμη μου. Η διαίσθηση είχε μεγάλη επιρροή στην δουλειά μου.”
Όλοι μας έχουμε αυτή την έμφυτη ικανότητα να λαμβάνουμε αποφάσεις που βασίζονται στη διαίσθηση μας, αλλά κάποιοι από εμάς έχουν μια καλύτερη σύνδεση με αυτή την εσωτερική φωνή από τους άλλους. Εάν έχετε την τάση να ακούτε την καρδιά σας όταν βρίσκεστε αντιμέτωποι με μια δύσκολη απόφαση, τότε είναι πολύ πιθανό να βρείτε πολλά κοινά με τα 11 γνωρίσματα των ανθρώπων με υψηλή διαίσθηση που αναφέρονται παρακάτω.

11 πράγματα που οι άνθρωποι με υψηλή διαίσθηση κάνουν διαφορετικά

1. Ακούνε τη διαίσθησή τους

2. Οι άνθρωποι με υψηλή διαίσθηση χρειάζονται άφθονο χρόνο μόνοι τους

Σύμφωνα με την Sophy Burnham, συγγραφέα του best seller «Η Τέχνη της Διαίσθησης,» οι περισσότεροι διαισθητικοί άνθρωποι είναι εσωστρεφείς.
Αυτό είναι λογικό, διότι εσωστρεφείς αντλούν ενέργεια από μέσα τους, και δεν μπορούν να ακούσουν τη διαίσθησή τους, χωρίς να περάσουν λίγο χρόνο μόνοι. Ζούμε σε έναν θορυβώδη κόσμο, έτσι τόσο οι εσωστρεφείς όσο και οι διαισθητικοί άνθρωποι βρίσκουν διέξοδο στην ησυχία, απομακρυσμένοι από τους υπόλοιπους. Επίσης, οι ιδιαίτερα διαισθητικοί άνθρωποι δεν αισθάνονται μοναξιά με τον εαυτό τους για παρέα. Στην πραγματικότητα ανυπομονούν να περάσουν λίγο χρόνο μόνοι τους, να σκεφτούν, να διαλογιστούν και να ανακαλύψουν πολλά περισσότερα για τον εσωτερικό τους κόσμο.

3. Τους αρέσει να γίνονται δημιουργικοί.

Οι μουσικοί, οι καλλιτέχνες, οι χορευτές, οι συγγραφείς, και όλοι οι δημιουργοί έχουν ένα κοινό: Επιτρέπουν στη δημιουργικότητά τους να τους καθοδηγεί στη ζωή, χωρίς να αναρωτιούνται αν έχει κάποιο νόημα ή όχι.
Αυτό που έχει νόημα για αυτούς τους δημιουργικούς ανθρώπους είναι να ακολουθούν το πάθος τους γιατί αυτό τους κάνει να αισθάνονται ζωντανοί και πλήρεις. Η έκφραση και η ανακάλυψη αυτής της εσωτερικής δημιουργικότητας θα επιτρέψει στη δύναμη ζωής να κυλήσει μέσα σας.

4. Οι διαισθητικοί άνθρωποι είναι πάντοτε «παρόντες».

Οι διαισθητικοί άνθρωποι έχουν ένα υψηλό επίπεδο αυτογνωσίας, που σημαίνει ότι έχουν έρθει σε αρμονία με τα βαθύτερα συναισθήματα του εαυτού τους. Αυτό το έχουν καταφέρει μέσω κάποιας ειρηνικής πνευματικής πρακτικής, η οποία τους επιτρέπει να “αποσυνδεθούν” από τον έξω κόσμο για λίγο και να εστιάσουν την προσοχή τους στην κατανόηση του εαυτού τους.
Οι άνθρωποι με υψηλή διαίσθηση τείνουν να έχουν λιγότερη «ομίχλη εγκεφάλου» επειδή έχουν μάθει να μένουν μόνοι με τον εαυτό τους να διαλογίζονται, ώστε αισθάνονται άνετα με τον εαυτό τους. Οι σκέψεις δε θολώνουν το μυαλό τους, καθώς έχουν μάθει να τις ελέγχουν.

5. Δίνουν προσοχή στον κόσμο γύρω τους

Ακριβώς όπως δίνουν ιδιαίτερη προσοχή στο εσωτερικό τους κόσμο, οι διαισθητικοί άνθρωποι κοιτάζουν τον έξω κόσμο με τα ίδια ανοιχτά μάτια και την ίδια ανοιχτή καρδιά. Μπορούν να συνδεθούν στενότερα με τους άλλους, επειδή έχουν μάθει πώς να συνδέονται με τον εαυτό τους.

6. Οι διαισθητικοί άνθρωποι πάντα συντονίζονται με τα συναισθήματά τους.

Αυτό δεν σημαίνει ότι κάθε πόνος απαιτεί δραστικά μέτρα, αλλά οι διαισθητικά ξέρουν ότι πρέπει να δώσουν προσοχή στο πώς αισθάνονται για να φροντίζουν τον εαυτό τους.
Έτσι, οι διαισθητικοί άνθρωποι ανεξάρτητα από το  πόσο γρήγορα κινείται ο κόσμος ή από τον φόρτο εργασίας έχει η μέρα τους, βρίσκουν πάντοτε χρόνο για να ακούσουν αυτή την “εσωτερική καθοδήγηση”.

7. Συμπάσχουν με τους άλλους.

Οι διαισθητικοί άνθρωποι έχουν την ικανότητα να κατανοούν το πώς αισθάνονται οι  άλλοι, και μπορούν να προσφέρουν συμβουλές και καθοδήγηση, όταν είναι απαραίτητο. Οι άνθρωποι συχνά μοιράζονται μαζί τους προσωπικές λεπτομέρειες της ζωής τους επειδή αισθάνονται άνετα με την παρέα ενός διαισθητικού ατόμου .
Οι διαισθητικοί άνθρωποι μπορούν επίσης να διαβάσουν τους άλλους, χωρίς τους μιλήσουν, γεγονός που τους βοηθά να κατανοήσουν καλύτερα κάθε άτομο.

8.Δίνουν σημασία στα όνειρά τους.

Τόσο τα όνειρα όσο και η διαίσθηση πηγάζουν και τα δύο από το υποσυνείδητό μας. Όταν ονειρεύομαστε λαμβάνουμε πληροφορίες από το υποσυνείδητο κομμάτι του εγκεφάλου μας. Αν είστε συντονισμένοι με τα όνειρά σας μπορείτε να πάρετε πολλές «συμβουλές» για το πώς θα αντιμετωπίσετε τις δυσκολίες της καθημερινότητάς σας.

9. Βάζουν τον εαυτό τους σε προτεραιότητα.

Αν και σχετίζονται καλά με τους άλλους, οι διαισθητικοί άνθρωποι θέτουν ως προτεραιότητα ώστε να μπορούν να εξυπηρετούν καλύτερα τους άλλους. Παίρνουν άδεια από τη δουλειά όταν το χρειάζονται και αφιερώνουν καθημερινά χρόνο στον εαυτό τους. Πιστεύουν στην εξυπνότερη εργασία, όχι στη σκληρότερη, και δυσκολεύονται να κατανοήσουν την εμμονή της σύγχρονης κοινωνίας με τη δουλειά. Οι διαισθητικοί άνθρωποι βεβαιώνονται ότι έχουν καλύψει τις προσωπικές τους ανάγκες προτού ασχοληθούν με οτιδήποτε ή οποιονδήποτε άλλον.

10. Αποφεύγουν τα αρνητικά συναισθήματα

Οι διαισθητικοί άνθρωποι γνωρίζουν ότι η εσωτερική φωνή τους δεν μπορεί να ακουστεί όταν την μπλοκάρει η αρνητική ενέργεια. Έτσι, οι διαισθητικοί άνθρωποι φροντίζουν να ισορροπούν τακτικά τις ενέργειές τους και να απελευθερώνουν τα αρνητικά συναισθήματα, προκειμένου να συνδεθούν πλήρως με τον  υψηλότερο εαυτό τους.

11. Οι διαισθητικοί άνθρωποι αγαπούν βαθιά.

Αυτού του είδους οι άνθρωποι δε συγκρατούν τα συναισθήματά τους, τα εκτιμούν και τους επιτρέπουν να εξελιχθούν. Οι διαισθητικοί άνθρωποι αισθάνονται εντελώς άνετα με τον εαυτό τους, και δεν απολογούνται για τα ανθρώπινα συναισθήματα τους. Τα ζούνε και να ενθαρρύνουν και του άλλους να κάνουν το ίδιο!


ΠΗΓΗ http://www.hippieteepee.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου