Μοσχάρι για την πρωτοχρονιά
•
- Αγαπημένες μου φίλες καλησπέρα σας. Το άρωμα των Χριστουγέννων έχει σπάσει τις μύτες μας, έχει αλλάξει την διάθεσή μας προς το καλύτερο, μας έχει προσφέρει τα χαμένα χαμόγελα που αναζητούσαμε. Όλη αυτή η όμορφη ατμόσφαιρα, δεν είναι δυνατόν να τελειοποιηθεί χωρίς να υπάρχουν στην καθημερινότητά μας γευστικές απολαύσεις. Στην σημερινή μας συνάντηση, θα ήθελα να συζητήσουμε για μία πολύ όμορφη ιδέα που μπορείτε να παρουσιάσετε στο πρωτοχρονιάτικο σας τραπέζι σαν κυρίως πιάτο. Μοσχαράκι λεμονάτο λοιπόν που εμείς θα το συνοδεύσουμε με πατάτες και λαχανικά. Ένα πιάτο νοστιμότατο με πολλά θρεπτικά συστατικά αφού περιέχει μοσχάρι κόκκινο κρέας δηλαδή που μας δίνει πολλά θρεπτικά συστατικά, λαχανικά συνδυασμένο με μπαχαρικά που είνια εξίσου οφέλιμα για τον οργανισμό μας. Ένα πιάτο σίγουρα δεν θα αφήσει κανέναν δυσαρεστημέμο από την όμορφη γεύση του καθώς είναι από τις πιο νόστιμες συνταγές με μοσχάρι που σου έχουμε παρουσιάσει. Καλές γιορτές.
Υλικά
- 1,2 κιλά μοσχαρίσιο κρέας (ανάμεικτο από τρανς, κιλότο, στηθοπλευρά)
- 1 δαφνόφυλλο
- 1 κρεμμύδι ξερό, σε ψιλά καρέ
- 2 πράσα (μόνο το άσπρο μέρος), σε μέτριες ροδέλες
- 2 καρότα, σε μέτριες ροδέλες
- 2 μέτριες πατάτες, κομμένες κυδωνάτες
- 1 μικρή σελινόριζα, κομμένη κυδωνάτη
- 1 μικρή σελινόριζα, κομμένη κυδωνάτη
- 2 κοφτές κουτ. σούπας κορν φλάουρ
- 5 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 1/4 κουτ. γλυκού μπαχάρι, σε σκόνη
- 1/2 κουτ. γλυκού ξερό θυμάρι
- 1/2 κουτ. γλυκού ξερή ρίγανη
- 1/2 κουτ. γλυκού χοντροκοπανισμένο μαύρο πιπέρι
- χυμός από 2 λεμόνια
Διαδικασία
Βήμα 1
Αρχικά παίρνουμε το κρέας και το κόβουμε σε κύβους.
Βήμα 2
Στη συνέχεια σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το κρέας, το πιπέρι, τη δάφνη, σκεπάζουμε με νερό τα υλικά μέχρι να καλυφθούν, το μαγειρεύουμε για 30 λεπτά και μόλις είνια έτοιμο το αφαιρούμε το κρέας από την κατσαρόλα και πετάμε το ζουμί.
Βήμα 3
Παίρνουμς την κατσαρόλα την πλένουμε, τη στεγνώνουμε καλά, ρίχνουμε το ελαιόλαδο, τα πράσα, τα σοτάρουμε για 4 λεπτά, προσθέτουμε το κρέας, το σοτάρουμε και αυτό μέχρι να ροδοκκκινλησει από όλες τις πλευρές, ρίχνουμε τη ρίγανι, το θυμάρι, το αλάτι, το πιπέρι, νερό μέχρι να σκεπαστούν τα υλικά και το αφήνουμε να ψηθεί για 45 λεπτά σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά (κοιτάζοντας αν χρειάζεται νερό).
Βήμα 4
Μόλις ψηθεί ρίχνουμε τις πατάτες, τα καρότα, τη σελινόριζα, το σέλερυ, τα αφήνουμε για άλλα 45 λεπτά σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά και να χυλώσει η σάλτσα.
Βήμα 5
Τέλος με μία κουτάλα παίρνουμε λίγο από το ζουμι του κρέατος, το βάζουμε σε ένα μπωλάκι, ρίχνουμε το κορν φλάουρ, το ανακατεύουμε καλά, προσθέτουμε το χυμό λεμονιού, συνεχίζουμε το ανακάτεμα, το σουρώνουμε με το σουροτήρι του τσαγιού για να μην υπάρχουν σβολοι, περιχύνουμε το μίγμα αυτό στην κατσαρόλα, το αφήνουμε για λίγα ακόμη λεπτά, κατεβάζουμε από τη φωτιά και είναι έτοιμο για σερβίρισμα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου