Παρασκευή 6 Ιουνίου 2014

5+1 φαγητά που θα σε παχύνουν σίγουρα!

Δίαιτα, Υγεία, Φαγητό
Αρχές Ιουνίου και είσαι ένα βήμα πριν να βγεις στην παραλία. ...
Έχεις δοκιμάσει κάμποσα μαγιό για να δεις ποιο σου ταιριάζει, αλλά βλέπεις ατέλειες που πέρυσι ίσως δεν υπήρχαν και.. φέτος σου χαλάνε τη διάθεση!
Τι κάνεις σε αυτή την περίπτωση; Αν είσαι αδύναμος χαρακτήρας και δε μπορείς να μπεις σε ένα αυστηρό πρόγραμμα διατροφής, το οποίο θα πρέπει να ακολουθήσεις με συνέπεια και πειθαρχία, τότε απλά μάθε ποια είναι τα 10 φαγητά που πρέπει να αποφεύγεις!
Τα χάμπουργκερ, όσο λαχταριστά και αν φαίνονται, είναι γεμάτα... θερμίδες! Ένα συνηθισμένο μπέργκερ με τυρί, μπιφτέκι και μπέικον, μπορεί να φτάνει και τις 1600 θερμίδες, που δεν "καίγονται" με τίποτα!

Οι τηγανιτές πατάτες είναι επίσης εχθρός της καλής διατροφής, ειδικά για αυτούς που τις ...λούζουν με αλάτι για να είναι πιο νόστιμες.

Οι μπαγκέτες. Ακόμη κι αν κάποιοι σε πείθουν ότι μία μπαγκέτα με σολομό ή γαλοπούλα είναι μια καλή επιλογή για όσους προσέχουν το σώμα τους, δεν παύει να σου προτείνουν να καταναλώσεις ένα μικρό φραντζολάκι ψωμί! Τουλάχιστον φρόντισε να είναι ολικής άλεσης.

Αχ, αυτή η πίτσα! Το άρωμά της όταν ψήνεται σου σπάει τη μύτη και δύσκολα μπορείς να αντισταθείς. Αν σκεφτείς όμως ότι το κομμάτι μπορεί να φτάνει και τις 500 θερμίδες, τότε καλύτερα να κλείσεις ή το φούρνο ή τη μύτη σου!

Οι τηγανιτές φτερούγες, μαγειρεύονται στο τηγάνι γρήγορα και τρώγονται εύκολα. Η πέτσα από το κοτοπουλάκι όμως και η κρούστα από το τηγάνι είναι οι δύο λόγοι που φέρνουν το λίπος πιο κοντά στις αποθήκες του σώματός σου. Γενικά αποφύγετε οτιδήποτε τηγανιτό!

Επίσης, θα πρέπει να προσέξετε πώς φτιάχνετε τις σαλάτες που τρώτε. Ένα πιάτο με σαλάτα μπορεί να σας... φορτώσει με πολλές θερμίδες, εάν μέσα σ' αυτή έχεις προσθέσει κάποια σως που σου αρέσει, μπέικον και κρουτόν. Τα λαχανικά βέβαια κάνουν πολύ καλό, οπότε μπορείτε να τα νοστιμίσετε με μία κουταλιά ελαιόλαδο και ξύδι ή λεμόνι ή να τα ψήσετε!
ΠΗΓΗ www.mediasoup.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου