Σάββατο 24 Ιανουαρίου 2015

Η αλήθεια για τη «χημεία» μεταξύ δύο ανθρώπων


inspire_thehemistry_truthΗ αναφερόμενη ως «χημεία» μεταξύ των ανθρώπων έχει ένα σκοπό. Δεν είναι τυχαία. Δεν είναι ένα απροσδόκητο γεγονός. Συμβαίνουν ουσιώδη πράγματα μεταξύ δύο ανθρώπων όταν υπάρχει έλξη.
Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε το νόημα της χημείας των σχέσεων για να μπορέσουμε να το χρησιμοποιήσουμε και να απολαύσουμε περισσότερο τον έρωτα στη ζωή μας. Χωρίς την κατανόηση ότι υπάρχει ένα «μυστικό» σχετικά με το ποιους ανθρώπους ελκύουμε, αισθανόμαστε έρμαια της τύχης. Και σε κανέναν δεν αρέσει αυτό.
Συχνά οι άνθρωποι ειρωνεύονται όταν ακούν άλλους να μιλάνε για τη ...
«χημεία» μεταξύ των ανθρώπων ή είναι δύσπιστοι όσον αφορά τους ανθρώπους που συνήθως έλκουν περισσότερο. Αντί όμως να αδιαφορούν, θα μπορούσαν να δουν τί έχει να τους πει το γεγονός ότι προσελκύουν συνήθως ίδιες κατηγορίες ανθρώπων. Με μία προσεχτική παρατήρηση θα διαπίστωναν ότι οι άνθρωποι που μας έλκουν περισσότερο έχουν την τάση να φέρνουν στην επιφάνεια πτυχές του εαυτού μας που θέλουμε να κρύψουμε από τους άλλους.
Είναι αλήθεια ότι μια ισχυρή έλξη κάνει τον έρωτα να μοιάζει ατίθασος και ανεξέλεγκτος. Αλλά το ερώτημα είναι: Είναι πραγματικά κακό αυτό;
Μερικοί άνθρωποι θα πουν ναι. Σίγουρα, αν θέλετε τη ζωή σας να είναι εύκολη, τότε μια ιστορία ισχυρής ερωτικής έλξης δεν είναι για σας! Όλοι θέλουμε τον έρωτα να είναι απλός. Αλλά εμείς οι ίδιοι είμαστε περίπλοκοι, γιατί οι σχέσεις μας να διαφέρουν;
Από μία άποψη, ο έρωτας θεωρείται ότι είναι ένα περιπετειώδες ταξίδι. Αυτό δε σημαίνει ότι θα μείνουμε σε σχέσεις που μας κάνουν κακό ή βλάπτουν την αξιοπρέπειά μας. Συναισθήματα όπως η ανασφάλεια, η αμφιβολία, ο φόβος, η ζήλια, η κρίση και η περιφρόνηση θα εμφανιστούν με τους ανθρώπους που ποθούμε περισσότερο. Εξαιτίας αυτού, πολλοί από εμάς θα κατηγοριοποιήσουμε αυτές τις ιδιαίτερα ελκυστικές σχέσεις ως «κακές» ή «ανθυγιεινές». Αν όμως δούμε το θέμα πιο εσωτερικά, συνειδητοποιούμε ότι οι σχέσεις αυτές κάνουν ό, τι χρειάζεται για να φέρουμε στην επιφάνεια το «εγώ» μας και έτσι βοηθώντας μας να δούμε τις αδυναμίες μας, να «θεραπευθούμε» λυτρώνοντάς μας από τα κακά στοιχεία του εαυτού μας.
Όταν έχουμε κατά νου ότι ένας από τους σκοπούς των σχέσεων είναι να μας βοηθήσουν στηνεξέλιξη και τηνανάπτυξη του εαυτού μας, πλησιάζουμε το “κακό” πολύ διαφορετικά. Αν γνωρίζουμε ότι υπάρχει ένα μάθημα πίσω από κάθε σχέση – πρόκληση, τότε κάνουμε ένα ακόμα βήμα προς την ολοκληρωτική αγάπη.
Τα μαθήματα του έρωτα μπορούν να πάρουν πολλές και διαφορετικές μορφές. Κάποιες φορές η επανασύνδεση από αγάπη σημαίνει μια νέα ευκαιρία και καινούργιες προκλήσεις για δυο ανθρώπους που αγαπιούνται. Άλλοτε το μάθημα από μια τέτοια εμπειρία είναι να συγχωρήσετε το σύντροφό σας, ενώ συχνά το μάθημα είναι να μάθετε να συγχωρείτε τον ίδιο σας τον εαυτό.
Ναι, όλοι θέλουμε τη γαλήνη στις σχέσεις μας. Υποτίθεται ότι πρέπει να είμαστε συνέχεια ευτυχισμένοι και ερωτευμένοι. Όταν όμως δεν είμαστε, ας έχουμε στο νου μας ότι έχουμε βγει για λίγο από το μονοπάτι της αγάπης και σε λίγο καιρό θα είμαστε και πάλι στο προσκήνιο!
Μην παρακάμπτετε ή υποβαθμίζετε τη «χημεία» που αισθανόσαστε με έναν άνθρωπο. Αν έχετε υπομονή και αυτού του είδους η σχέση δε σας αναλώνει, σίγουρα στο τέλος η έλξη αυτή θα έχει κάτι να σας «πει»!!
ΠΗΓΗ http://inspireyourlife.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου