Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2016

Μα γιατί δεν έχω σχέση;


Mήπως έχετε κουραστεί από τα πρώτα ραντεβού που καταλήγουν σχεδόν πάντα σε αποτυχία; Μήπως επιτέλους αποφασίσατε ότι θέλετε να βρείτε μια σχέση, αλλά για κάποιο μυστήριο τρόπο αυτό είναι απίστευτα δύσκολο και πολύπλοκο; Μήπως γνωρίζετε πάντα τα λάθος άτομα ή άτομα τα οποία δεν είναι σε θέση να έχουν μια σχέση; Τι κάνετε λάθος σε αυτό το παιχνίδι των γνωριμιών;
Έχετε ποτέ σκεφτεί ότι τελικά αυτό που σας απομακρύνει από μια σχέση...

είναι η μεγάλη σας επιθυμία γι αυτήν; Εάν έχετε μείνει για πολύ καιρό μόνοι και εάν επιδιώκετε μια καινούργια σχέση με επιθετικό τρόπο (άθελα σας ή όχι) τότε είναι πολύ πιθανό να τρομάζετε τα άτομα με τα οποία θα θέλατε να έχετε αυτή τη σχέση και με τα οποία βγαίνετε ραντεβού. Η οποιαδήποτε σχέση θέλει ένα φυσιολογικό χρονικό περιθώριο για να περάσει από τα απλά ραντεβού στο επίπεδο του «ζευγαριού». Δείξτε υπομονή και δώστε τα χρονικά περιθώρια και στον εαυτό σας αλλά και στο άλλο άτομο. Μην τα θέλετε όλα αμέσως γιατί ο κάθε άνθρωπος έχει τους δικούς του ρυθμούς εξοικείωσης με τους άλλους. Μια πιεστική στάση από την πλευρά σας πιθανό να απομακρύνει τους άλλους από κοντά σας.
Μήπως έχετε μείνει για αρκετό καιρό μόνοι σας που πειστήκατε τελικά ότι εσείς δεν θα βρείτε ποτέ μια σχέση , γιατί δεν την αξίζετε; Εάν σκέφτεστε με αυτό τον τρόπο μάλλον έχετε ισοπεδώσει την αυτοπεποίθηση σας και πιστεύετε ότι κανένας δεν σας θέλει , ότι έχετε χάλια εμφάνιση και ότι από προσωπικότητα δεν λετε και πολλά, άρα; Άρα , έχετε αρχίσει να ξεσκονίζετε το ραφάκι σας για να εγκατασταθείτε και να περάσετε παρέα με τον εαυτό σας μια μοναχική ζωή χωρίς αγάπη και χωρίς συντροφικότητα. Ξυπνήστε! Όλοι οι άνθρωποι έχουν ερωτικές απογοητεύσεις. Όλοι οι άνθρωποι περνούν περιόδους μοναξιάς. Μη καταδικάζετε τον εαυτό σας σε αποτυχία. Σίγουρα εκεί έξω υπάρχουν άνθρωποι που σας ταιριάζουν και τους ταιριάζετε, απλά χρειάζεστε χρόνο για να τους βρείτε. Μην απογοητεύεστε λοιπόν και μην πνίγεστε σε μια κουταλιά νερό! Χρησιμοποιήστε τις περιόδους τις μοναξιάς σας για να συμφιλιωθείτε με τον εαυτό σας και να προετοιμαστείτε για μια συντροφική σχέση έτσι όπως την ονειρευόσαστε.
Μην ξεχνάτε ότι εάν οι ίδιοι σκέφτεστε αρνητικά τον εαυτό σας προβάλλετε την άρνηση αυτή και στους άλλους γύρω σας. Σας αξίζει η ευτυχία , σας αξίζει ο έρωτας , σας αξίζουν τα πάντα , πιστέψτε το και μη διώχνετε άθελα σας τους άλλους από κοντά σας. Αγαπήστε τον εαυτό σας , όχι εγωιστικά και μικρόψυχα , αλλά χαρίζοντας του την απόλυτη αποδοχή και κατανοώντας τα συναισθήματα σας. Μετά , να είστε σίγουροι ότι θα σας αγαπήσουν και οι άλλοι!
Μήπως μένετε τελικά μόνοι σας γιατί έχετε την τάση να επιλέγετε τους λάθος ανθρώπους; Τα άτομα που ενδιαφέρονται για εσάς δεν σας πληγώνουν , δεν σας μειώνουν , δεν σας στήνουν στα ραντεβού , δεν σας εκβιάζουν συναισθηματικά και σίγουρα δεν σας κάνουν τη ζωή μαύρη και άραχνη! Μην μπαίνετε στο παιχνίδι του «γραμματοσήμου» και μην «κολλάτε σε αυτούς που σας φτύνουν». Η ευτυχία σας δεν βρίσκεται εκεί αλλά στους ανθρώπους που σας δίνουν θετική ενέργεια , σας κάνουν να αισθάνεστε όμορφα , σας καλύπτουν συναισθηματικά και ερωτικά και δεν σας δημιουργούν απωθημένα , φοβίες και ανασφάλειες. Οι σχέσεις μας δεν πρέπει να καταντούν παιχνίδι εξουσίας αλλά να είναι παιχνίδι ευτυχίας. Για σκεφτείτε το.
Μήπως εξαρτάστε υπερβολικά από τα άτομα με τα οποία θα θέλατε να δημιουργήσετε μια σχέση; Μήπως από την αρχή της γνωριμίας ζητάτε υπερβολικά πράγματα ή απαιτείτε αποκλειστικότητα; Η στάση σας αυτή πιθανό να κάνει τους άλλους να τρέχουν μακριά γιατί σε κανένα δεν αρέσει ο έλεγχος ή η καταπίεση. Χαλαρώστε λοιπόν τα λουριά και αφήστε την αποκλειστικότητα , την οικειότητα και το δέσιμο να έρθουν από μόνα τους με την πάροδο του χρόνου αλλά σε καμία περίπτωση μην τα απαιτείτε προκαταβολικά γιατί δεν θα τα αποκτήσετε ποτέ. Μην ξεχνάτε ότι για την ύπαρξη μιας υγιούς σχέσης , ο καθένας θα πρέπει να έχει τον χώρο του και τον προσωπικό του χρόνο και να μην αισθάνεται ότι καταπιέζεται. Ο φυλακισμένος προσπαθεί πάντα να δραπετεύσει από την φυλακή του. Μην δίνετε την αίσθηση του φυλακισμένου λοιπόν στο άτομο που έχετε δίπλα σας, γιατί δεν θα καταφέρετε να προχωρήσετε σε μια σχέση, απλά θα το κάνετε να αποδράσει!
Μήπως ξέρετε τα πάντα , είστε ειδικοί στα πάντα και δεν ζητάτε ποτέ συγγνώμη; Αυτό σίγουρα θα σας δυσκολέψει στην δημιουργία μιας σχέσης. Οι άνθρωποι που ξέρουν τα πάντα και δεν παραδέχονται ποτέ τα λάθη τους συχνά γίνονται αντιπαθείς από τους άλλους. Και ποιος θα ερωτευτεί ή θα θέλει να δημιουργήσει μια σχέση με ένα αντιπαθητικό άτομο; Ακόμα και αν γνωρίζετε πολλά, μάθετε να είστε δεκτικοί και ανεκτικοί με τους άλλους ανθρώπους. Δεν χρειάζεται να διατυμπανίζετε τις ικανότητες σας και σε καμία περίπτωση μην είστε ισχυρογνώμονες ή «καβαλημένα καλάμια».
Η παροιμία λεει «όπου ακούς πολλά κεράσια πάρε μικρό καλάθι» υπονοώντας ότι όποιος έχει έπαρση και παινεύει τον εαυτό του μάλλον κρύβει μια μεγάλη ανασφάλεια και ίσως κάποια σημαντική ανεπάρκεια Τέτοιες συμπεριφορές απομακρύνουν τους άλλους από κοντά σας ειδικά ,εάν δεν έχετε μάθει ποτέ να αναγνωρίζετε τα λάθη ή τις αδυναμίες σας. Το να μπορείτε να ζητάτε συγγνώμη σας καθιστά μεγαλόψυχους και ανώτερους ανθρώπους , δεν σας μειώνει και σε καμία περίπτωση δεν σας υποβιβάζει , γι αυτό μη φοβάστε να το χρησιμοποιήσετε όπου και όταν πρέπει.
Εάν είστε μόνοι και δεν το θέλετε , μην το βάζετε κάτω! Είναι μια περίοδος της ζωής σας που θα περάσει και θα ξεχαστεί αμέσως μόλις βρείτε το άτομο που θα ερωτευτείτε! Σε καμία περίπτωση μην δημιουργείτε σχέσεις , απλά για να έχετε μια σχέση , γιατί εν τέλη η στάση σας αυτή μάλλον προβλήματα θα σας φέρει παρά ικανοποίηση και συναισθηματική πληρότητα. Χρησιμοποιήστε τον χρόνο που έχετε για σας και αφιερώστε τον στο πως να διορθώσετε τις ατέλειες σας , να αναλογιστείτε τα παλιά σας λάθη , να βελτιώσετε την εμφάνιση σας και να ωφεληθείτε σαν άτομα.
Θα δείτε που στο μέλλον πιθανό να έρθουν στιγμές που θα αναπολείτε αυτό το διάστημα που ήσασταν μόνοι... γι αυτό απολαύστε τον «single» σας εαυτό και τον «single» τρόπο ζωής τώρα που μπορείτε , χωρίς γκρίνιες και στεναχώριες. Όλα θα γίνουνε , απλά δώστε το χρονικό περιθώριο ... και αποφύγετε τα λάθη που σας απομακρύνουν από όλα αυτά που επιθυμείτε! 



ΠΗΓΗ http://www.rnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου