Δευτέρα 2 Ιανουαρίου 2017

Φοβάσαι που γερνάς; Γιατί πρέπει να αλλάξεις ψυχολογία

Γυναίκα και ηλικία. Ένα μείζον θέμα! Για όσες ωριμάζουν όμορφα και με συναίσθηση του χρόνου που περνάει είναι μια συνθήκη που δεν τις ταράζει. Όσες όμως δε μπορούν να διαχειριστούν τις συνέπειες που φέρνει το γήρας, η ζωή γίνεται δυσκολότερη όσο περνούν τα χρόνια. Αν είσαι και εσύ μια από τις γυναίκες που δεν τα έχουν καλά με το χρόνο, πρέπει απλά να αναθεωρήσεις.

Ο χρόνος είναι.
αμείλικτος, όντως. Τρέχει σα σφαίρα όταν δεν τον καταλαβαίνουμε και όταν θέλουμε να περάσει προσποιείται ότι είναι αιώνας. Η δύναμή του είναι μεγάλη και βαραίνει κάθε κύτταρό μας. Όλες μας το γνωρίζουμε, αφού αντιλαμβανόμαστε τα σημάδια του κάθε τόσο. Στο πρόσωπο, στο σώμα, στο μυαλό, στις αντοχές, στη ζωή μας. Όλα αυτά δεν είναι λόγος για να μας πιάνει πανικός. Είναι ο ένας και μοναδικός λόγος που πρέπει να το πάρουμε απόφαση: Είναι στη φύση μας και δε μπορούμε να κάνουμε τίποτα για να το αλλάξουμε.
Αν σε ενοχλεί η ηλiκία σου, την κρύβεις, κάνεις ό,τι μπορείς για να μη σε προδώσει και σου έχει γίνει εμμονή, απλά στερείς χρόνια από τα χρόνια σου. Προσπάθησε να κάνεις ό,τι μπορείς για να φαίνεσαι πιο όμορφη και πιο λαμπερή, επειδή θέλεις να ωριμάζεις υπέροχα και όχι γιατί θες να μοιάζεις δύο δεκαετίες μικρότερη. Είναι κρίμα να θες να χάσεις τόσα χρόνια από την εμφάνισή σου, όταν οι εμπειρίες και το μυαλό σου είναι πιο μπροστά από αυτό.
Η κρίση ηλικίας είναι και αυτή μια φυσιολογική κατάσταση, όσο φυσιολογικός είναι και ο ίδιος ο χρόνος. Έχει σημασία, όμως, να βρεις αλλού το νόημα και να μην αναλώνεσαι στην επιφάνεια. Σημασία έχει να είσαι καλά με τον εαυτό σου, με τα παιδιά και την οικογένειά σου και να χαίρεσαι που κάθε χρόνος που καταγράφεται πάνω στο σώμα σου είναι γεμάτος υγεία και αγάπη. Τίποτα άλλο δεν έχει περισσότερο νόημα στη ζωή και ας υπάρχουν λίγες ρυτίδες παραπάνω στο μέτωπο μας. Βρες την ουσία σε πράγματα μικρότερα από το χρόνο και μεγαλύτερα από αυτόν, όπως μια βόλτα στο πάρκο ένα απόγευμα ή η σκέψη ότι μια ζωή ολόκληρη είσαι με τον άνθρωπο που ερωτεύτηκες.
Η νεότητα είναι ελκυστική, κανείς δεν το αμφισβητεί. Αλλά κάθε εποχή έχει τη γοητεία της και κάθε ηλικία τη χάρη της. Αν νιώθεις ότι η σφριγηλότητα στο δέρμα είναι πιο σημαντική από όλα, τότε πρέπει να αλλάξεις τρόπο σκέψης γιατί όσο περνούν τα χρόνια θα χάνεις λίγο λίγο την ευτυχία σου. Δέξου ότι αυτή είναι η ζωή μας και ανεβαίνει συνεχώς μια ανηφόρα. Αλλά αν δε φτάσουμε ψηλά, δε θα δούμε τι κρύβεται, όσο ωραία και αν ήταν στους πρόποδες. 

 ΠΗΓΗ http://www.dearmom.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου