Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2019

Η Επίδραση της Σελήνης στον άνθρωπο



τα Αρχαία χρόνια δημιουργήθηκαν άπειροι μύθοι, θρύλοι και.
λατρείες γύρω απ’ τη σελήνη. Οι άνθρωποι απέδιδαν στη Σελήνη θεϊκές ικανότητες και την λάτρευαν σαν θεότητα, πίστευαν ότι είχε δικιά της βούληση και συμβόλιζε την γέννηση, τον θάνατο αλλά και την αναγέννηση. Οι Αρχαίοι λαοί ακολουθούσαν τις φάσεις της και οργάνωναν την ζωή τους με βάση τον κύκλο της, έκαναν πολλές γιορτές και τελετές αφιερωμένες στη Σελήνη για να έχουν εύνοια, αφθονία, γονιμότητα και καλή σπορά.
Αστρολογικά η Σελήνη συνδέεται με τη ψυχή, την θηλυκή ενέργεια, τη μητέρα, τα συναισθήματα μας και τον πνευματικό μας κόσμο. Κυβερνά το υποσυνείδητο (ασυνείδητο), τη μνήμη, το θηλυκό αρχέτυπο, τα βαθύτερα ένστικτα και συναισθήματά μας.
Η Σελήνη επηρεάζει τον άνθρωπο όχι μόνο σε πνευματικό επίπεδο αλλά και σε σωματικό αφού το ανθρώπινο σώμα αποτελείται από περίπου 75% νερό, που είναι το στοιχείο που κυβερνά και επηρεάζει περισσότερο η Σελήνη. Σε σωματικό επίπεδο επηρεάζει το στομάχι, το αναπαραγωγικό σύστημα, τη κοιλιακή χώρα, τη λέμφο, τους αδένες και γενικά όλα τα υγρά που υπάρχουν στο σώμα μας.
Η Σελήνη ανάλογα με την θέση και τη φάση που έχει στο ουρανό και στο γενέθλιο χάρτη, επηρεάζει θετικά ή αρνητικά, μπορεί δώσει πολλά χαρίσματα, πνευματικές ικανότητες και προϋποθέσεις για την ψυχική, πνευματική και σωματική υπόσταση ενός ατόμου αλλά και εμπόδια και δυσκολίες σε ορισμένους τομείς, ανάλογα με τον που βρίσκεται και τι όψεις έχει. Η Σελήνη, στον αστρολογικό χάρτη, μπορεί να μας βοηθήσει να καταλάβουμε τον εσωτερικό μας κόσμο, τα συναισθήματά μας, το ψυχισμό μας, τις ανάγκες μας και τη θηλυκή μας πλευρά. Αλλά και πως μπορούμε να φροντίσουμε τον εαυτό μας και τους άλλους.
Η ενέργεια που εκπέμπει η Σελήνη είναι αρκετά ισχυρή και επηρεάζει κάθε μορφή ζωής. Η ενέργεια αυτή είναι πολύ λεπτή και άυλη, όπως και οι λεπτές συχνότητες των σκέψεών μας και των συναισθημάτων μας. Η Σελήνη μπορεί και ενεργοποιεί αυτές τις συχνότητες και συνδέει το υποσυνείδητο με το συνειδητό νου, φέρνοντας κρυμμένες πτυχές στην επιφάνεια. Θέματα που μπορεί να είναι καλά κρυμμένα, σε συγκεκριμένες φάσεις της Σελήνης φανερώνονται και ζητούν την απελευθέρωσή τους. Γι’ αυτό είναι πολύ σημαντικό να παρατηρούμε τα συναισθήματα, τη ψυχολογική μας κατάσταση αλλά και τις σκέψεις που δημιουργούνται ανάλογα με το Σεληνιακό κύκλο. Συγκεκριμένα το αυγουστιάτικο φεγγάρι πάντα δημιουργεί έντονες ψυχολογικές αντιδράσεις, ο λόγος είναι ότι τον Αύγουστο η Σελήνη βρίσκεται πολύ κοντά στη Γη και η επίδρασή της είναι πολύ έντονη, γι’ αυτό και υπάρχει έξαρση σε συναισθηματικές και ψυχολογικές καταστάσεις.
Είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο ότι όταν η Σελήνη εισέρχεται σε μια νέα φάση επηρεάζει το μαγνητικό πεδίο της Γης. Επηρεάζει το υγρό στοιχείο, τα ζώα, τα φυτά, τον ψυχικό και συναισθηματικό κόσμο των ανθρώπων.
Έχουν γίνει πολλές έρευνες για τη συσχέτιση του Σεληνιακού κύκλου και τη ζωή του ανθρώπου. Μια μελέτη που πραγματοποιήθηκε το χρονικό διάστημα 2000-2003 με επικεφαλή τον Dr. Christian Cajochen στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο του Πανεπιστημίου της Βασιλείας και δημοσιεύθηκε στο Current Biology αποδεικνύει ότι 33 εθελοντές που πήραν μέρος στην έρευνα σε συνθήκες εργαστηρίου, μακριά από το φως της ημέρας και της Σελήνης, επηρεάστηκαν αρκετά κατά τη διάρκεια του ύπνου τους ιδιαίτερα την περίοδο της Πανσελήνου. Τη περίοδο αυτή οι εθελοντές κοιμόντουσαν, 20 λεπτά λιγότερο και δυσκολεύονταν περισσότερο για να τους πάρει ο ύπνος (κατά 5 λεπτά), και η δραστηριότητα των κυμάτων δέλτα (κατάσταση REM), η οποία δείχνει πόσο βαθιά κοιμόντουσαν, ήταν 30% χαμηλότερη σε σχέση με άλλες φορές. Επίσης η μελατονίνη, μια ορμόνη που σχετίζεται με τον ύπνο, ήταν αρκετά μειωμένη. Τα άτομα ανέφεραν πως η διάθεσή τους όπως και η ποιότητα του ύπνου τους δεν ήταν καλή. Το αποτέλεσμα δείχνει λοιπόν, ότι ο Σεληνιακός κύκλος επηρεάζει τους ανθρώπους, τη διάθεσή τους και τον ύπνο τους, ακόμα και αν δεν έρχονται σε επαφή με το φως που εκπέμπει η Σελήνη όπως πολλοί υποστηρίζουν. Επίσης σύμφωνα με μια άλλη μελέτη του 2006 του Michael Zimecki, οι ερευνητές εξέτασαν τη συχνότητα των εγκλημάτων σε διάφορες πόλεις στην Ευρώπη κατά την περίοδο 1978-1982. Η μελέτη έδειξε ότι η συχνότητα των εγκλημάτων που διαπράχθηκαν κατά τις ημέρες της Πανσελήνου ήταν πολύ υψηλότερη από ό, τι σε όλες τις άλλες ημέρες. Η έρευνα έδειξε πως μπορεί να οφείλεται στις εσωτερικές διακυμάνσεις του ανθρώπου που προκαλούνται από τη βαρυτική έλξη της σελήνης.
Κατά τη περίοδο της Πανσελήνου υπάρχει αύξηση θετικών ιόντων στην ατμόσφαιρα, που προκαλούν μελαγχολία, αϋπνία, κατάθλιψη, βίαιη συμπεριφορά, οδική αστάθεια, ημικρανίες, αλλά και ορμονικές αντιδράσεις. Πανεπιστημιακές μελέτες έχουν δείξει ότι η αύξηση θετικών ιόντων μπορούν να προκαλέσουν έξαρση σε βίαια περιστατικά, κατάθλιψη και ασταθή ψυχολογία. Στον αέρα που αναπνέουμε υπάρχουν θετικά και αρνητικά ιόντα. Τα θετικά ιόντα είναι αυτό που ονομάζουμε αρνητική ενέργεια και τα αρνητικά ιόντα είναι η θετική ενέργεια. Η ανισορροπία εμφανίζεται όταν η αναλογία μεταξύ των θετικών και αρνητικών ιόντων είναι μεγάλη. Αυτό μπορεί και επηρεάζει το ψυχικό αλλά και σωματικό πεδίο και να προκαλέσει αρκετές παρενέργειες.
Η Σελήνη λοιπόν εκπέμπει μια συγκεκριμένη ενέργεια ανάλογα με τις φάσεις της και επηρεάζει τη ποσότητα των ιόντων στον αέρα που αναπνέουμε, όπως και το μαγνητικό πεδίο της Γης, έτσι προκαλεί διάφορες αλλαγές στη συμπεριφορά και διάθεση των ανθρώπων. Η αντίδραση κάθε ατόμου κατά την διάρκεια των Σεληνιακών φάσεων διαφέρει, πάντως το σίγουρο είναι πως όλοι αισθάνονται τη διαφορετικότητα της ενέργεια που υπάρχει στην ατμόσφαιρα. Να θυμάστε πως οι έντονες Σεληνιακές φάσεις φέρνουν στην επιφάνεια αυτό που κρύβεται βαθιά μέσα μας, άρα ο τρόπος που ο καθένας αισθάνεται και δρα κατά τη διάρκεια του Σεληνιακού κύκλου έχει άμεση σχέση με το ψυχισμό του και τα θέματα που υπάρχουν μέσα του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου