Υλικά που πρέπει να συγκεντρώσετε :
1 κούπα βούτυρο
1 κούπα μαγειρικό λίπος
1/2 κούπας ζάχαρη άχνη
λίγη βανίλια.
1 κούπα αμύγδαλα ασπρισμένα,χοντροκομμένα και καβουρντισμένα
4-5 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
ανθόνερο (προαιρετικά)
ζάχαρη άχνη για το τύλιγμα
Τρόπος προετοιμασίας :
Χτυπήστε τα δυο Βούτυρα μαζί με τη ζάχαρη στο μίξερ, ν'αφρατέψουν και ν'ασπρίσουν. Ρίξτε 2 κούπες αλεύρι, τη Βανίλια και τ'αμύγδαλα.
Ζυμώστε ελαφρά, ρίχνοντας όσο ακόμη αλεύρι χρειασθεί, ώσπου να γίνει μια ζύμη μαλακιά και αφράτη, που να μην κολλάει στα δάκτυλα. Προσοχή, μην την παραζυμώσετε, γιατί τότε οι κουραμπιέδες θα γίνουν σφιχτοί και όχι αφράτοι. Πλάστε μισοφέγγαρα ή κόψτε με κουπατ αστεράκια ή άλλα σχέδια κι αραδιαστέ τα σε λαμαρίνα.
Ψήστε τους κουραμπιέδες στους 175° για 30 λεπτά περίπου, να ροδίσουν ελαφρά. Μόλις βγουν από το φούρνο, Βγάλτε τους με προσοχη επάνω σε λαδόχαρτο πασπαλισμένο με ζάχαρη άχνη. Αν θέλετε, ραντίστε τους με λίγο ανθόνερο. Μ'ένα μεγάλο σουρωτήρι κοσκινίστε άφθονη ζάχαρη άχνη και καλύψτε τους εντελώς. Όταν κρυώσουν, βάλτε τους σε πιατέλα.
ΠΗΓΗ http://www.eirinika.gr
1 κούπα βούτυρο
1 κούπα μαγειρικό λίπος
1/2 κούπας ζάχαρη άχνη
λίγη βανίλια.
1 κούπα αμύγδαλα ασπρισμένα,χοντροκομμένα και καβουρντισμένα
4-5 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
ανθόνερο (προαιρετικά)
ζάχαρη άχνη για το τύλιγμα
Τρόπος προετοιμασίας :
Χτυπήστε τα δυο Βούτυρα μαζί με τη ζάχαρη στο μίξερ, ν'αφρατέψουν και ν'ασπρίσουν. Ρίξτε 2 κούπες αλεύρι, τη Βανίλια και τ'αμύγδαλα.
Ζυμώστε ελαφρά, ρίχνοντας όσο ακόμη αλεύρι χρειασθεί, ώσπου να γίνει μια ζύμη μαλακιά και αφράτη, που να μην κολλάει στα δάκτυλα. Προσοχή, μην την παραζυμώσετε, γιατί τότε οι κουραμπιέδες θα γίνουν σφιχτοί και όχι αφράτοι. Πλάστε μισοφέγγαρα ή κόψτε με κουπατ αστεράκια ή άλλα σχέδια κι αραδιαστέ τα σε λαμαρίνα.
Ψήστε τους κουραμπιέδες στους 175° για 30 λεπτά περίπου, να ροδίσουν ελαφρά. Μόλις βγουν από το φούρνο, Βγάλτε τους με προσοχη επάνω σε λαδόχαρτο πασπαλισμένο με ζάχαρη άχνη. Αν θέλετε, ραντίστε τους με λίγο ανθόνερο. Μ'ένα μεγάλο σουρωτήρι κοσκινίστε άφθονη ζάχαρη άχνη και καλύψτε τους εντελώς. Όταν κρυώσουν, βάλτε τους σε πιατέλα.
ΠΗΓΗ http://www.eirinika.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου