Τρίτη 3 Φεβρουαρίου 2015

Είμαι έτοιμη να πάω παρακάτω


Είμαι έτοιμη να πάω παρακάτω
Παραμερίζοντας κούτες για να καταφέρω να καθίσω στον καναπέ, η απορία μου για τη «διακόσμηση» του χώρου δεν προλαβαίνει να εκφραστεί ως ερώτηση, καθώς η Μαρία, ζητώντας «συγνώμη» για την αναστάτωση, μου λέει γεμάτη χαρά: «Μετακομίζω! Φαίνεται, ε;» Αν και η μετακόμιση αυτή δεν έχει καμία σχέση με τον πρόσφατο χωρισμό της, αποτελεί σίγουρα μεγάλη «βοήθεια» στην προσπάθειά της να ξεπεράσει μια σχέση 5 ετών, που εδώ και 4 μήνες ...περίπου αποτελεί παρελθόν. Η Μαρία, 29 ετών, δημόσια υπάλληλος, έμενε σε αυτό το σπίτι τα τελευταία 3 χρόνια μαζί με τον Θωμά, 34 ετών, ηθοποιό. Όπως με πολύ χιούμορ λέει η ίδια, «...όταν ο ιδιοκτήτης μού ανακοίνωσε πως χρειάζεται το σπίτι, μετά το πρώτο σοκ, θεώρησα πως ήταν η τέλεια συγκυρία για μια γενικότερη αλλαγή στη ζωή μου. Φεύγει ο Θωμάς, φεύγει το σπίτι, φεύγω κι εγώ!» Και μπορεί η Μαρία τώρα να γελάει, τα πράγματα όμως δεν της φάνηκαν από την αρχή τόσο εύκολα.
Οι πρώτες σκέψεις
«Πονάει πολύ όταν χωρίζεις με έναν άνθρωπο που αγαπάς. Το κενό που αισθάνεσαι την επόμενη μέρα σε τρομάζει. Δεν ξέρεις πώς να το καλύψεις, αλλά πρέπει να το δεχτείς. Και ας νιώθεις πως ένα κομμάτι του εαυτού σου, ένα μέρος της ζωής σου, δεν υπάρχει πια. Και, επειδή δεν μπορείς εύκολα να ελέγξεις ούτε να δεχτείς τα συναισθήματα που σε κυριεύουν, αρχικά κλείνεσαι στον εαυτό σου, απομακρύνεσαι, θυμώνεις, απογοητεύεσαι! Αλλά μάλλον πρέπει να πέσεις χαμηλά για να βρεις και πάλι τη δύναμη να σηκωθείς ή να έχεις τη διάθεση να απλώσεις το χέρι σε κάποιον για να σε σηκώσει!»
Για τη Μαρία ωστόσο δεν ισχύει το ρητό «o έρωτας με έρωτα περνάει». «Το βρίσκω λίγο απλοϊκό και επιφανειακό να προσπαθήσεις να αντικαταστήσεις μια σχέση με μια άλλη, κυρίως όταν μιλάμε για αληθινή αγάπη, και μάλιστα μέσα σε ένα τόσο σύντομο χρονικό διάστημα από το χωρισμό. Σαφώς όμως μπορείς και πρέπει να δεχτείς αγάπη από τους φίλους σου, να αφιερώσεις χρόνο και να προσφέρεις αγάπη στον εαυτό σου, να βγεις, να διασκεδάσεις, να κάνεις πράγματα μόνο για σένα».
Η αποδοχή της πραγματικότητας
«Χρειάζεται υπομονή και θετική σκέψη, δύναμη και διάθεση για να σταθείς ξανά στα πόδια σου. Θα πρέπει πρώτα να τα βρεις με τον εαυτό σου, να υποστηρίξεις συνειδητά πια τις αποφάσεις σου και να προχωρήσεις. Αν έλεγα ότι έχω ξεπεράσει εντελώς αυτή τη σχέση και το χωρισμό, θα ήταν ψέμα. Το έχω όμως συνειδητοποιήσει, το έχω αποφασίσει και είμαι πια έτοιμη να πάω παρακάτω. Ο Θωμάς θα είναι πάντα ένα κομμάτι της ζωής μου. Ένα κομμάτι που δεν θέλω να διαγράψω ούτε να ξεχάσω. Μαζί περάσαμε ωραίες και άσχημες στιγμές, δύσκολες και ευχάριστες καταστάσεις, ερωτευθήκαμε, αγαπηθήκαμε, μεγαλώσαμε και ωριμάσαμε, μάθαμε πράγματα ο καθένας για τον εαυτό του και καταλήξαμε απλά ότι οι απαιτήσεις και οι επιδιώξεις μας σε αυτή τη σχέση, οι ανάγκες και οι προσδοκίες μας στη ζωή γενικότερα, δυστυχώς δεν ταυτίζονται. Όσο και αν μας στενοχωρεί και τους δύο, έπρεπε να τελειώσει».
Κάνοντας μια καινούργια αρχή
Κάθε άνθρωπος βέβαια χωρίζει για διαφορετικούς λόγους και βιώνει το χωρισμό διαφορετικά. Και σίγουρα, όταν τελειώνει μια σχέση, ποτέ πια δεν είσαι ο ίδιος που ήσουν πριν. Όπως σίγουρα, όταν πια το αποδεχτείς και το ξεπεράσεις, βγαίνεις πιο δυνατός, πιο έμπειρος και πιο ώριμος από πριν. Και ανακαλύπτεις πάντα μια νέα αλήθεια για τον εαυτό σου, τις δυνάμεις και τα «θέλω» σου. Η «αλήθεια» της Μαρίας μέσα από αυτό το χωρισμό είναι πως «πρέπει να αγαπάς τον εαυτό σου για να δεις την αλήθεια που κρύβεται μέσα σου. Γιατί αυτή η αλήθεια θα σε οδηγήσει να καταλάβεις, να συγχωρήσεις και να ξαναγαπήσεις όσα έζησες, και τελικά να προχωρήσεις!»
«Χρειάζεται υπομονή και θετική σκέψη, δύναμη και διάθεση για να σταθείς ξανά στα πόδια σου. Θα πρέπει πρώτα να τα βρεις με τον εαυτό σου, να υποστηρίξεις συνειδητά πια τις αποφάσεις σου και να προχωρήσεις».


ΠΗΓΗ http://www.myworld.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου