Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2016

Το Αστρικό Σώμα

  • Είναι ο φορέας των συγκινήσεων και των συναισθημάτων, των παθών και της επιθυμίας. Επειδή είναι πολύ ευαίσθητο και ευμετάβλητο από τις ουράνιες επιδράσεις ονομάστηκε στη Δυτική παράδοση Αστρικό Σώμα, γιατί είναι υποδοχή και καθρέφτης των ενεργειών κυρίως του ήλιου και της σελήνης, προκαλεί αντίστοιχα συγκινήσεις θυμικού και συναισθηματικού τύπου με τις πολυάριθμες παραλλαγές τους. Στα σανσκριτικά ονομάζεται Λίγκα Σαρίρα ενώ οι Αιγύπτιοι το ονόμασαν Κα. Αυτός ο φορέας, τον οποίον έχουν και τα...
    ζώα, επιτρέπει την ύπαρξη και εκδήλωση κάθε είδους συγκίνησης, καθώς και τη δυνατότητα επικοινωνίας και επαφής ανάμεσα στη δική του ευαισθησία και στον περιβάλλοντα κόσμο μέσω των αισθήσεων. Λέγεται και Διπλό Ομοίωμα, γιατί αποτελεί ένα ακριβές αντίγραφο του φυσικού σώματος, αλλά με λεπτότερες και περιπλοκότερες αισθήσεις. Έτσι όπως το φυσικό σώμα σχηματίζεται από φυσική ύλη, το Αστρικό Σώμα σχηματίζεται στον άνθρωπο και στα ζώα από την αντίστοιχη ύλη του, που, αόρατη, είναι σκόρπια στο αστρικό επίπεδο του πλανήτη μας. Αυτή είναι υπεύθυνη για την ύπαρξη του συναισθηματικού κόσμου σε αυτά τα πλάσματα. 
    Το Αστρικό Σώμα λειτουργεί σαν γέφυρα μεταξύ του εσωτερικού ανθρώπου και του περιβάλλοντος μέσα από αυτές τις "ανοικτές πόρτες" του φυσικού σώματος που ονομάζουμε αισθήσεις και οι οποίες, εξ άλλου, αποτελούν μια προέκταση του ομοιώματος αυτού. Αυτό είναι που "εμψυχώνει" το ον και του επιτρέπει μια συναισθηματική ζωή κι ένα άνοιγμα της συνείδησης μεγαλύτερο από αυτό των φυτών και των ορυκτών. 
    Το είδωλο αυτό προηγείται της ύπαρξης του νεογέννητου και ευθύνεται για το σχηματισμό του, τα χαρακτηριστικά του κλπ., που θα είναι κατ’ εικόνα του. Επίσης υπερβαίνει τα όρια του φυσικού θανάτου του σώματος και έχει μια μεταθανάτια ύπαρξη, αν και περιορισμένη, σε μια αόρατη διάσταση ή κόσμο, που οι αρχαίοι Ινδοί ονόμασαν Κάμα-Λόκα δηλαδή Τόπο των Επιθυμιών και οι Έλληνες Άδη. 
    Ολόκληρο το Αστρικό Σώμα περιβάλλεται από ένα ωοειδές σχήμα ακτινοβολίας, σαν φωτοστέφανο, που στον Εσωτερισμό ονομάζεται Αύρα. Μέσα της υπάρχουν διάφορα χρώματα και λάμψεις, σε συνεχή κίνηση, σαν να πλέουν σε φουρτουνιασμένη θάλασσα που δείχνουν τις στιγμιαίες συγκινήσεις, καθώς και τα διαρκή συναισθηματικά στοιχεία του χαρακτήρα του ανθρώπου.
    Μέσα από αυτό το σώμα "ευαισθησίας" και το  "αυγό" της αύρας ο άνθρωπος συμμετέχει στην Παγκόσμια Ζωή με αυτοτελή και ατομικό τρόπο. Αν όμως η ανθρώπινη συνείδηση είναι δεμένη και καθηλωμένη μόνο στο συναισθηματικό επίπεδο (όπως δυστυχώς συμβαίνει συχνά στο σημερινό κόσμο) και δεν υπάρχει διάκριση ούτε νοημοσύνη, τότε ο άνθρωπος γίνεται επιφανειακός, ευμετάβλητος, μονοδιάστατος. Δεν μπορούμε να σκεφτόμαστε με το Αστρικό Σώμα γι’ αυτήν τη δουλειά διαθέτουμε έναν άλλο φορέα συνείδησης, το Νοητικό Σώμα. Με το Αστρικό Σώμα θυμώνουμε, λυπόμαστε, χαιρόμαστε, επικοινωνούμε με τον έξω κόσμο με τρόπο πιο περίπλοκο από την απλή κίνηση που διαθέτει το φυτικό βασίλειο, αλλά και πιο απλό από τον έναρθρο λόγο, νοητικής προέλευσης. Βέβαια υπάρχουν ιεραρχικές διαβαθμίσεις στη δομή αυτού του σώματος, συγκεκριμένα επτά υποδιαιρέσεις, όπως και στα άλλα σώματα, που αντιστοιχούν με τα διάφορα είδη των συγκινήσεων και συναισθημάτων, από τις πιο τραχιές, ενστικτώδους τύπου (αναπαραγωγή, αυτοσυντήρηση) μέχρι τις ανώτερες, όπως το συναίσθημα της αυτοθυσίας ή της αγάπης για ένα ιδεώδες.

    Κάθε συγκίνηση εκφράζεται στην αύρα με ένα χρώμα αλλά και με κάποιο σχήμα, γι’ αυτό ο ενορατικός μπορεί να διακρίνει τον χαρακτήρα και τη συναισθηματική ζωή ενός ανθρώπου ρίχνοντας μόνο μια ματιά στην αύρα του. Σε γενικές γραμμές μπορούμε να πούμε ότι τα κατώτερα συναισθήματα έχουν θολά και σκούρα χρώματα ενώ τα ανώτερα έχουν λαμπερές και διαφανείς αποχρώσεις. 
    Αν και συνήθως ο άνθρωπος δεν έχει συνείδηση αυτού του ψυχικού του κόσμου κατά τη διάρκεια της ημέρας (καθώς είναι προσκολλημένος στον φυσικό κόσμο) τη νύχτα όμως ο κόσμος αυτός εκδηλώνεται μέσω των ονείρων. Εκεί ζει η ανθρώπινη συνείδηση καθαρά και έντονα στον αστρικό κόσμο, άσχετα με το γεγονός ότι κανείς μπορεί να μη θυμάται τα όνειρά του όταν ξυπνάει λόγω έλλειψης αστρικής συνείδησης. 
    Το Αστρικό Σώμα μπορεί να προβληθεί έξω από το φυσικό σώμα στον ύπνο αλλά και συνειδητά στην κατάσταση εγρήγορσης, αυτή όμως η διαδικασία απαιτεί εσωτερική καλλιέργεια και εξάσκηση. Η συνειδητή αστρική προβολή είναι μια εμπειρία που σημαδεύει έντονα τη ζωή ενός ανθρώπου. Μπορεί να γίνει και τυχαία, δηλαδή λόγω κάποιας έντονης συγκίνησης ή νευρικής ταραχής, για παράδειγμα, αλλά υπάρχει κίνδυνος για την υγεία, κυρίως για την καρδιά και τα νεύρα. Τέτοιο επίτευγμα συνιστάται να επιδιώκεται με υπομονή, συγκεκριμένες ασκήσεις και κυρίως με ηθικό εξαγνισμό και σφυρηλάτημα του χαρακτήρα και του ψυχισμού. 
    Οι διάφορες μαρτυρίες πολλών ανθρώπων, ότι δηλαδή βγαίνουν έξω από το σώμα τους και ταξιδεύουν πετώντας στον αέρα ενώ βλέπουν το φυσικό τους σώμα ξαπλωμένο στο κρεβάτι τους, δείχνουν ότι έγινε μια πραγματική αστρική προβολή, έστω άθελά τους και μερικές φορές δεν καταλαβαίνουν καν τι ακριβώς τους συνέβη. 
    Τα περισσότερα παραψυχολογικά φαινόμενα όπως, για παράδειγμα, η τηλεπαθητική επικοινωνία, γίνονται με τη μεσολάβηση του Αστρικού Σώματος. Η αισθητήρια επικοινωνία είναι τις περισσότερες φορές αστρικής φύσης. 
    Ενώ το Νοητικό Σώμα, όπως θα δούμε στη συνέχεια, μας δίνει μια κάπως αντικειμενική εικόνα για τον έξω κόσμο, αντίθετα το Αστρικό μας είναι καθαρά υποκειμενικό. Μας κάνει να βλέπουμε τον κόσμο όπως είμαστε εμείς. Όποιος έχει την αύρα του βαμμένη π.χ., με το γκρίζο χρώμα της απαισιοδοξίας, θα τα βλέπει όλα γκρίζα στη ζωή του. Γι’ αυτόν τον λόγο η θετική ψυχολογική αυθυποβολή παίζει τόσο σημαντικό ρόλο στη ζωή του ανθρώπου, επειδή υποβάλλει θετικά μηνύματα, διαμορφώνει το Αστρικό του Σώμα έτσι, ώστε να αποτελεί αποτελεσματικό και σωστό εργαλείο για τους στόχους του Εγώ.

    ΠΗΓΗ http://www.nea-acropoli-athens.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου