Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2014

Κεφτεδάκια τηγανιτά

15-30'
Εύκολο
Να το ξέρεις: όλα τα παιδάκια τρώνε κεφτεδάκια!


Σιγουρέψου ότι έχεις:

  • ½ κιλό κιμά μοσχαρίσιο
  • ½ κ.γ. ζωμό Knorr βοδινό
  • 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 φέτα ψωμί
  • 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 2 αυγά
  • Αλεύρι για το τηγάνισμα
  • Ελαιόλαδο Άλτις απαλό
  • 1 κ.γ. δυόσμο ξερό
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Ξεκινάμε!

  • 1 Πάρε ένα μπολ και ανακάτεψε τον κιμά με τα αυγά, το ψωμί το οποίο έχεις μουσκέψει και στύψει καλά, το κρεμμύδι, τον μαϊντανό, το δυόσμο, αλάτι και πιπέρι, τον ζωμό Knorr και λίγο λάδι
    .
  • 2 Να ξέρεις ότι όσο πιο πολύ τους παιδέψεις με το ζύμωμα τόσο πιο νόστιμοι θα γίνουν. Αν θες, όσο τους ζυμώνεις να βρέχεις τα χέρια σου με νερό για να παίρνει υγρασία το μείγμα και να μην κολλάει.
  • 3 Στη συνέχεια, και αφού τελειώσεις με το πλάσιμο, πάρε ένα τηγάνι και γέμισέ το με ελαιόλαδo. Όταν αυτό κάψει βάλε τους κεφτέδες μέσα για τηγάνισμα. Μόλις δεις ότι έχει κάνει μια καλή κρούστα χαμήλωσε τη φωτιά και άσε τους να σιγοψηθούν.
  • 4 Τα τηγανιτά κεφτεδάκια είναι έτοιμα για σερβίρισμα.
Καλή όρεξη! ΠΗΓΗ cookoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου