Πέμπτη 3 Απριλίου 2014

Λαχματζούν


Υλικά
3 ποτήρια νερού αλεύρι για όλες τ ις χρήσεις
1 ποτήρι ...

χλιαρό νερό
1 κ. γλυκού μαγιά
½ κιλό κιμά μοσχαρίσιο
1 μεγάλη ντομάτα
1 μεγάλο κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
1 ματσάκι μαϊντανό (ίσο με 2 φλ. τσαγιού)
1 πιπεριά
1 κ. σούπας πάπρικα γλυκιά
1 κ. σούπας πάπρικα καυτερή
Αλάτι, πιπέρι
Λίγο ελαιόλαδο

Εκτέλεση
Για τη ζύμη
Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το μισό αλεύρι. Διαλύουμε τη μαγιά στο χλιαρό νερό. Προσθέτουμε το νερό στο αλεύρι και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε λίγο αλάτι και το υπόλοιπο αλεύρι. Ζυμώνουμε μέχρι να γίνει μια μαλακή ζύμη και να μην κολλάει στα χέρια. Αφήνουμε τη ζύμη σε ζεστό μέρος για 30-40 λεπτά.

Χτυπάμε στο μπλέντερ ένα ένα τα λαχανικά όχι για πολύ ώρα θέλουμε να είναι ψιλοκομμένα. Προσθέτουμε το κιμά τη πάπρικα (καυτερή και γλυκιά), λίγο αλάτι και πιπέρι. Ζυμώνουμε μέχρι να γίνει ομοιογενές μίγμα.
Ζυμώνουμε λίγο τη ζύμη και τη χωρίζουμε σε 6 -8 μπάλες ανάλογα με το πόσο μεγάλα θέλουμε τα λαχμαζούν. Ανοίγουμε πολύ λεπτή ζύμη πάνω σε ένα κομμάτι λαδόκολλας .Βάζουμε ένα πιάτο από την ανάποδη πλευρά πάνω στη ζύμη και με τη βοήθεια ενός μαχαιριού κόβουμε σε στρογγυλό σχήμα. Προσθέτουμε από πάνω αρκετή ποσότητα κιμά (ίση με 3-4 κουταλιές της σούπας) και την απλώνουμε μέχρι τις άκρες. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία και για τα υπόλοιπα λαχματζούν.
Προσθέτουμε μία κ. σούπας ελαιόλαδο πάνω σε κάθε λαχματζούν , λίγο πιπέρι και τα ψήνουμε στους 180ο για 15-20 λεπτά.
You might also like:
ΠΗΓΗ www.nostimesyntages.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου