Τετάρτη 2 Απριλίου 2014

Αιγυπτιακή Φάτα (Fata )

Αιγυπτιακή Φάτα (Fata )

Η φάτα (fata) είναι ένα από τα παραδοσιακά αραβικά πιάτα. Αυτό που κάνει τη φάτα να...
ξεχωρίζει είναι η σάλτσα που προστίθεται στο τέλος. Η περιγραφή μπορεί να μην ενθουσιάζει, η γεύση όμως είναι εκπληκτική.
Υλικά
400 γραμμάρια μοσχαρίσιο κρέας
4 φρυγανιές
1 φλιτζάνι τσαγιού ρύζι
1 ½ φλιτζάνι νερό
1 ½ φλ. Γιαούρτι στραγγιστό
4 – 5 σκόρδα λιωμένα
5- 6 κ. σούπας λάδι
10-12 κ. σούπας ξύδι
Αλάτι
Εκτέλεση
Βράζουμε νερό σε μια κατσαρόλα , μόλις βράσει προσθέτουμε το κρέας και 1 κρεμμύδι. Το αφήνουμε να βράσει για 1 ώρα να ψηθεί και να μαλακώσει.
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε λίγο λάδι και βάζουμε το ρύζι. Ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά , μόλις αρχίσει να παίρνει χρυσαφί χρώμα προσθέτουμε το νερό και το αλάτι. Σκεπάζουμε τη κατσαρόλα, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 10 – 15 λεπτά.
Σπάμε τις φρυγανιές σε μεγάλα κομμάτια και τις μοιράζομε σε 3 μπολ. Κόβουμε σε πολύ μικρά κομμάτια το κρέας. Προσθέτουμε από μια κουταλιά σούπας ζωμό σε κάθε μπολ. Προσθέτουμε από πάνω το ρύζι. Τέλος προσθέσουμε το γιαούρτι, το στρώνουμε ομοιόμορφα.
Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι και προσθέτουμε το λιωμένο σκόρδο. Μόλις πάρει χρώμα σβήνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε το ξύδι και 1 κ. γλυκού αλάτι. Αφήνουμε για 1-2 λεπτά πάνω στη φωτιά ανακινώντας το τηγάνι να ανακατευτούν τα υλικά.
Μοιράζουμε το περιεχόμενο του τηγανιού στα μπολ πάνω από το γιαούρτι. Με ένα μαχαίρι χαράζουμε κάθετα τη φάτα ώστε η σάλτσα να εισχωρήσει μέχρι το πάτο και σερβίρο
ΠΗΓΗ www.nostimesyntages.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου