Σάββατο 5 Απριλίου 2014

Κόφτα μπελ ροζ (κεφτέδες με ρύζι )


Υλικά
Για τους κεφτέδες
2 ποτήρια ρύζι
1 ματσάκι άνηθο
1/2 ματσάκι...
μαϊντανό
10 σκελίδες σκόρδο
2 μεγάλα κρεμμύδια
1/2 κιλό κιμά
1 κουταλάκι του γλυκού κύμινο
1 κουταλάκι του γλυκού κόλυανδρο τριμμένο
1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
1 κουταλάκι του γλυκού μπούκοβο
λάδι για τηγάνισμα,αλάτι, πιπέρι
Για τη σάλτσα
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
3 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
4 κουταλιές πελτέ ντομάτας
1 ποτήρι νερό
1 κουταλιά της σούπας ξύδι
Εκτέλεση
Μουλιάζουμε το ρύζι σε νερό για 20 λεπτά. χτυπάμε στο μπλέντερ το κρεμμύδι, τα σκόρδα τον άνηθο και το μαϊντανό και τα αδειάζουμε σε ένα μπολ/ Σουρώνουμε το ρύζι και το χτυπάμε στο μπλέντερ. Ανακατεύουμε το ρύζι με τα υπόλοιπα υλικά και προσθέτουμε τα μπαχαρικά (κύμινο ,κόλυανδρο, πάπρικα, μπούκοβο). Προσθέτουμε το κιμά αλάτι και πιπέρι, ζυμώνουμε και πλάθουμε τους κεφτέδες.
Βάζουμε λάδι να κάψει πολύ. Βάζουμε τους κεφτέδες προσεκτικά στο καυτό λάδι και χαμηλώνουμε λίγο τη φωτιά, γυρίζουμε τους κεφτέδες να ροδίσουν από όλες τις πλευρές. Τους βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί.
Για τη σάλτσα
Βάζουμε λίγο λάδι σε ένα βαθύ τηγάνι, αφήνουμε να ζεσταθεί για 5 λεπτά και προσθέτουμε το σκόρδο και το κρεμμύδι. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε το πελτέ ανακατεύουμε και προσθέτουμε το νερό. Προσθέτουμε λίγο αλάτι και το ξύδι.
Μόλις βράσει χαμηλώνουμε τη φωτιά και βάζουμε τους κεφτέδες. Αφήνουμε τους κεφτέδες στη σάλτσα για 15 – 20 λεπτά να σιγοβράσουν.
Τους κεφτέδες μπορούμε να τους σερβίρουμε χωρίς σάλτσα, θα πρέπει όμως να το ρύζι να έχει μουλιάσει αρκετά και να έχουν τηγανιστεί αρκετή ώρα.
ΠΗΓΗ www.nostimesyntages.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου