Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2014

Κουμπέμπα στο φούρνο

Υλικά
3 φλ. Ψιλό πλιγούρι
2 κρεμμύδια
1 φλ. Κιμά μοσχαρίσιο
120 γρ. βούτυρο λιωμένο
Για τη γέμιση
400 γρ. κιμά
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
3 κ.σ. κουκουνάρια
5 κ.σ. βούτυρο
Εκτέλεση
Χτυπάμε στο μπλέντερ το κρεμμύδι με λίγο αλάτι.
Βάζουμε το πλιγούρι σε μια σίτα και το ξεπλένουμε αρκετή ώρα.
Το βάζουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε το κρεμμύδι ½ φλ. Νερό και λίγο αλάτι.
Ανακατεύουμε και προσθέτουμε το κιμά. Ζυμώνουνε και αφήνουμε το μίγμα στην άκρη.
Σε ένα τηγάνι λιώνουμε το βούτυρο και προσθέτουμε τον κιμά με το κρεμμύδι και λίγο αλάτι. Ανακατεύουμε και ψήνουμε για 5-7 λεπτά σε μέτρια φωτιά.
Αλείφουμε ένα ταψί με λίγο από το βούτυρο και στρώνουμε το μισό μίγμα ζύμης.
Αλείφουμε με ένα πινέλο με λίγο βούτυρο και προσθέτουμε τον κιμά. Το στρώνουμε να απλωθεί παντού και προσθέτουμε το υπόλοιπο μίγμα από πάνω.
Στρώνουμε και χαράζουμε σε ρόμβους. Περιχύνουμε με το υπόλοιπο βούτυρο.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 45 λεπτά . Αφήνουμε να κρυώσει για να μπορούμε να βγάλουμε τα κομμάτια. ΠΗΓΗ    www.nostimesyntages.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου