Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2014

Μαθήματα αυτοπεποίθησης


woman-confidence-386
Όταν αντιμετωπίζουμε κάποιο πρόβλημα δεν προσπαθούμε να αλλάξουμε τον άλλον ή τους άλλους γιατί το μόνο σίγουρο δεν θα αλλάξουν. Αλλά προσπαθούμε να αλλάξουμε τον τρόπο που τους αντιμετωπίζουμε.
Προσπαθούμε να δείξουμε εμείς οι ίδιοι εμπιστοσύνη στον ίδιο τον εαυτό μας, αφού αρχικά ψαχτούμε λίγο και μας αποδεχτούμε έτσι όπως ακριβώς είμαστε.
Το να κατηγορούμε και να διαμαρτυρόμαστε για όλους αυτούς που μας πληγώνουν και αδικούν δεν ωφελεί σε ακριβώς τίποτα.
Πρέπει να βρείτε τρόπους να θωρακιστείτε καλύτερα. Το αν αντιμετωπίσετε τους άλλους στην ώρα της επίθεσης δεν βοηθά σε τίποτα και δεν παίρνει το μήνυμα ότι πρέπει να σταματήσει και έτσι θα συνεχίσει για να αποδείξει την αξία του.
Δείξτε ότι δεν παίζετε το παιχνιδάκι τους με τους όρους που αυτοί θέτουν και δεν αποτελείτε για κανέναν το εξιλαστήριο θύμα. Αυτό θα το επιτύχετε μόνο όταν εσείς η ίδιοι προσπαθήσετε να ενισχύσετε την αυτοπεποίθησή σας. Απαιτείται προσπάθεια και κόπο αλλά είναι ο μόνος τρόπος να δείξετε στους άλλους ότι η εποχή που ήσασταν ευάλωτοι αποτελεί παρελθόν για εσάς.
Όταν μάθουν ότι πλέον έχετε δύναμη οι άλλοι ξέρουν ότι στην επίθεσή τους δεν θα επιτεθείτε και αυτό για εκείνους αποτελεί την χειρότερη τιμωρία.
  www.myworld.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου