Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2014

Εβελίνα Παπούλια: Τους ανθρώπους που ζουν ή έζησαν στο περιθώριο τους εκτιμώ περισσότερο.

Η Εβελίνα Παπούλια παραχώρησε συνέντευξή στο κυπριακό Down Town και μεταξύ άλλων μίλησε για τον ρόλο που υποδύεται στη σειρά Μπρούσκο, μία γυναίκα που στο παρελθόν υπήρξε ιερόδουλη.
Για το αν έχει τύχει να συναναστραφεί με κάποιο άτομο του περιθωρίου, όπως ήταν η Δάφνη στο παρελθόν, είπε: «Ναι, αμέ! Δεν έκανα παρέα, δεν γίναμε κολλητοί φίλοι με γυναίκες που ήταν ιερόδουλες, αλλά έχει τύχει να διασκεδάσουμε στο ίδιο κουτούκι και να μιλήσουμε. Απλά έτυχε! Δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να είμαστε τόσο επιφυλακτικοί απέναντί τους – άνθρωποι είναι κι αυτοί. Και πολύ πονεμένοι μάλιστα. Άσε που οι ζωές αυτών των γυναικών είναι πολύ πιο ενδιαφέρουσες από μία mainstream καθημερινότητα. Και, ως ηθοποιός, εμένα με γοητεύει η ζωή αυτών των ανθρώπων, παρόλο που δεν θα ήθελα η ζωή να μου φερόταν κατ’ αυτόν τον τρόπο. Να ξέρεις, αυτούς τους ανθρώπους που ζουν ή έζησαν στο περιθώριο και, παρόλα αυτά παλεύουν, τους εκτιμώ πολύ περισσότερο από κάποιους άλλους που τους έρχονται όλα απλά και εύκολα. Σκέψου μόνο τι πόνο έχουν μέσα τους οι γυναίκες που εργάζονται ως ιερόδουλες, όταν σκεφτούν ότι δε θα αγαπηθούν πραγματικά -ποτέ μάλλον- από κάποιον άντρα!».
Ενώ επισήμανε ότι η επαφή με το περιθώριο δεν εμπεριέχει κινδύνους, λέγοντας: «Νομίζω πως όχι, όταν γνωρίζεις απλά και μόνο έναν άνθρωπο και το θέμα σταματάει εκεί. Δεν τον συνοδεύεις στη δουλειά του. Ακόμη και τον χειρότερο άνθρωπο του κόσμου να γνωρίσεις, ενδέχεται να μάθεις πάρα πολλά από αυτόν – δεν σημαίνει ότι θα σε κάνει ίδιο ή χειρότερο. Αυτό ανήκει στην ελεύθερη βούληση του καθενός. Κοίτα, γενικά δεν απορρίπτω έτσι εύκολα τους ανθρώπους – ειδικά όταν έχουν ισχυρά βιώματα και μία δύσκολη ζωή».www.myworld.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου