Παρασκευή 21 Μαρτίου 2014

Νηστίσιμη σπανακόπιτα

Νηστίσιμη σπανακόπιτα
ΥλικάΓια 4-6 άτομα
Για ζύμη
1 συσκευασία έτοιμα...

φύλλα ζύμης κουρού ή κρούστας (παρασκευάστε τη δική σας ζύμη κουρού) 
Για τη γέμιση
1 κιλό σπανάκι χωρίς τα κοτσάνια
5 πράσα χοντρά μόνο το άσπρο μέρος
½ -3/4 φλιτζανιού του τσαγιού ελαιόλαδο
1 ξερό κρεμμύδι τριμμένο στο χοντρό τρίφτη
1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια
½ ματσάκι ψιλοκομμένο άνηθο
αλάτι, πιπέρι ανάλογο

 Εκτέλεση
Για τη γέμιση
Παίρνουμε το σπανάκι, τα πράσα, το κρεμμύδι, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τον άνηθο τα πλένουμε και τα καθαρίζουμε.
Σε ξύλο κοπής ψιλοκόβουμε τα λαχανικά, και στον τρίφτη τρίβουμε το ξερό κρεμμύδι στη χοντρή επιφάνεια.
Στη συνέχεια αλατίζουμε και τα στύβουμε με τα χέρια, για να φύγουν τα υγρά τους. Επαναλαμβάνουμε άλλες 2 φορές.
Ρίχνουμε όλα τα λαχανικά σε ένα μεγάλο μπολ, ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το πιπέρι, αλάτι, αν χρειάζεται και ανακατεύουμε να ενωθούν όλα τα υλικά. 

Για τη ζύμη
Ανοίγουμε τα φύλλα κουρού  όπως αναγράφει στη συσκευασία.
Λαδώνουμε το ταψί του φούρνου, βάζουμε 2 φύλλα λαδωμένα, ρίχνουμε τη γέμιση, τη στρώνουμε και από πάνω βάζουμε άλλα 2 φύλλα επίσης λαδωμένα.

Χαράζουμε την πίτα και ψήνουμε στους 200 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο για 40 λεπτά.
 Απαιτούμενος χρόνος: 40 λεπτά
ΠΗΓΗ www.sidagi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου