Τρίτη 18 Μαρτίου 2014

το πιο κομψό γιάμι κοτόπουλο με μπύρα


syntagi kotopoulo me bira: to pio kompso kai yiammyΑν βάλετε στην αναζήτηση του google "κοτόπουλο με μπύρα" θα σας βγάλει 63.300 αποτελέσματα στα ελληνικά και άλλα 42.600 στα γκρίγκλις. Πραγματικός συνωστισμός για μια απλή συνταγή που ό,τι και να κάνετε πάντα πετυχαίνει, ωστόσο χρειάζεται ένα μικρό τσικ για να φλερτάρει με κάτι που θα ενισχύσει την γεύση και θα δώσει αυτό το παραπάνω σε ένα απλό πιάτο.
Ιδού λοιπόν η παντεσπανική εκδοχή και αν βρείτε, τόσο ωραία, ελαφριά, εύκολη, νόστιμη και ευπαρουσίαστη συνταγή, να μου την στείλετε. Πρώτον, γιατί πολύ με ενδιαφέρει το θέμα, εννοείται και δεύτερον, γιατί μπορεί να κερδίσω και ένα γκουρμέ στοίχημα.
Ως τότε, σας προτείνω αυτή, "κοτόπουλο με μπύρα αλά Pandespani" εντελώς, συνταγή αρωματική και λάιτ, που από σουξέ σκίζει σο φαρ και από αισθητική διόλου τα πάει άσχημα.
Προετοιμασία: 10 λεπτά και 45 λεπτά περίπου το μαγείρεμα. Δείτε πως κόβεται το κοτόπουλο εδώ ή ζητήστε να σας το κόψουν. Εύκολη συνταγή και λάιτ.
Υλικά (για 4-5 άτομα)
1 κοτόπουλο 1,5 κιλό περίπου κομμένο στα 8 και χωρίς πέτσα
2 κ.σ. λάδι
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο στο μούλτι (όχι χυμός)
1 κουτί μπύρα
1 κ.γ. εστραγκόν
2 φύλλα δάφνη
από 1 πρέζα: ρίγανη, θυμάρι, μέντα
αλάτι, πιπέρι

για το γαρνίρισμα
50 γραμ. αντίδια, πλυμένα και καθαρισμένα από τα χοντρά κοτσάνια
1,5 κ.σ. κρέμα γάλακτος (και λάιτ)
2 μεσαίες ντομάτες, καθαρισμένες χωρίς τα σπόρια και κομμένες σε κυβάκια
15 γραμ. σχινόπρασο ψιλοκομμένο για το γαρνίρισμα

syntagi kotopoulo me bira: to pio kompso kai yiammysyntagi kotopoulo me bira: to pio kompso kai yiammysyntagi kotopoulo me bira: to pio kompso kai yiammysyntagi kotopoulo me bira: to pio kompso kai yiammysyntagi kotopoulo me bira: to pio kompso kai yiammysyntagi kotopoulo me bira: to pio kompso kai yiammyΕτοιμάζετε το κοτόπουλο: Σε μεσαία κατσαρόλα (ή με χαμηλά τοιχώματα) σοτάρετε το κρεμμύδι στο λάδι, σε μέτρια φωτιά, να μαραθεί χωρίς να πάρει χρώμα, 2-3 λεπτά. Προσθέτετε τα κομμάτια του κοτόπουλο, τακτοποιώντας τα το ένα δίπλα στο άλλο και όλα τα υπόλοιπα υλικά (μπύρα, εστραγκόν, δάφνη, ρίγανη, θυμάρι, μέντα, αλάτι και πιπέρι). Μόλις πάρει βράση, χαμηλώνετε τη φωτιά, σκεπάζετε και μαγειρεύετε για 35-40 λεπτά, μέχρι το κοτόπουλο να είναι έτοιμο. Αποσύρετε και βγάζετε το κοτόπουλο σε πιατέλα, το σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο να διατηρείτε ζεστό. Κάνετε τη σάλτσα: Βάζετε την κατσαρόλα σε πολύ χαμηλή φωτιά και προσθέτετε τα αντίδια, την κρέμα και τις ντομάτες. Δοκιμάζετε και διορθώνετε σε αλάτι, πιπέρι, αν χρειάζεται. Ζεσταίνετε καλά για 1 λεπτό. Σερβίρισμα: Τοποθετείτε σε ζεστή πιατέλα ή σε πιάτα το κοτόπουλο, το περιχύνετε με τη σάλτσα και πασπαλίζετε με το ψιλοκομμένο σχινόπρασο.
ΠΗΓΗ www.pandespani.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου