Φτιάχνει
40-50 κομμάτια
- 700-750 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 400 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη
- 250 γρ. καστανή ζάχαρη
- 2 αυγά
- 1.κ.γ μπέικιν πάουντερ
- 1 αυγό για το αυγούλωμα
- ξύσμα από 1 πορτοκάλι
Οδηγίες
- Τεμαχίζουμε σε μικρά κομμάτια το βούτυρο (αφού έχει πάρει θερμοκρασία δωματίου) και το αδειάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ (ή τον κάδο του μίξερ μας) μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά.
- Ζυμώνουμε έως ότου πετύχουμε ένα ομοιογενές ζυμάρι. Εαν κρίνουμε ότι είναι αρκετά μαλακό, το τοποθετούμε για λίγο στο ψυγείο.
- Πλάθουμε μικρά κουλουράκια σε σχήμα πλεξούδας ή και στρογγυλά και τα τοποθετούμε στη λαμαρίνα του φούρνου.
- Σε ένα μπολ χτυπάμε ελαφρώς το αυγό με ελάχιστο νερό και με ένα πινέλο αλείφουμε τα κουλούρια.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φόυρνο στους 160-170 βαθμούς έως ότου χρυσαφίσουν (περίπου 30 λεπτά)!
Λίγα μυστικά ακόμα
Tips -Προτιμήστε την καστανή ζάχαρη όπως αναγράφεται στη συνταγή, γιατί κάνει τα κουλουράκια μας πολύ τραγανά!
Μην παραλείψετε το ξύσμα πορτοκαλιού. Το άρωμα του χαρίζει πολύ στα κουλουράκια μας!
Καλή σας επιτυχία!
ΠΗΓΗ www.mageirikesdiadromes.gr
Μην παραλείψετε το ξύσμα πορτοκαλιού. Το άρωμα του χαρίζει πολύ στα κουλουράκια μας!
Καλή σας επιτυχία!
ΠΗΓΗ www.mageirikesdiadromes.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου