Οι
ρεβυθοκεφτέδες είναι από τους σπέσιαλ μεζέδες για ουζάκι και μπυρίτσα.
Το μυστικό όπως και σε όλους τους κεφτέδες είναι να αφήσετε λίγο το
μείγμα να ξεκουραστεί και τα υλικά να ανταλλάξουν τα αρώματά τους!
Συστατικά:
1½ φλ. ρεβίθια
1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο
λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
λίγο δυόσμο ψιλοκομμένο
1 φέτα ψωμιού μουσκεμένη και στυμμένη
½ φλ. περίπου αλεύρι και όσο ακόμη χρειαστεί για να αλευρώσουμε τους κεφτέδες
αλάτι, πιπέρι
σπορέλαιο για το τηγάνισμα
1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο
λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
λίγο δυόσμο ψιλοκομμένο
1 φέτα ψωμιού μουσκεμένη και στυμμένη
½ φλ. περίπου αλεύρι και όσο ακόμη χρειαστεί για να αλευρώσουμε τους κεφτέδες
αλάτι, πιπέρι
σπορέλαιο για το τηγάνισμα
Οδηγίες:
- Μουσκεύουμε τα ρεβύθια σε νερό από το προηγούμενο βράδυ.
2. Σουρώνουμε, τα περνάμε από τον μύλο των χορταρικών και αφαιρούμε τα φλούδια.
3. Ανακατεύουμε με όλα τα υπόλοιπα υλικά.
4. Παίρνουμε κουταλιές από το μίγμα, πλάθουμε και αλευρώνουμε τους κεφτέδες.
5. Τηγανίζουμε σε καυτό λάδι και τους τοποθετούμε σε πιατέλα με χαρτί κουζίνας για να απορροφήσει το επιλέον λάδι.
ΠΗΓΗ www.gourmed.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου