...γιατί η νηστεία θέλει...
ποικιλία. Το μιξ γκριλ θαλασσινών μπορεί να γίνει με οποιοδήποτε συνδυασμό ψαριών ή θαλασσινών θέλουμε. Η σάλτσα BBQ μπορεί να αντικατασταθεί από μία σάλτσα κρύα (π.χ. παράγωγο μαγιονέζας, παράγωγο λαδολέμονου) Ιδιαίτερη προσοχή στη χρήση της σάλτσας στρειδιών στη BBQ διότι έχει πολύ έντονη γεύση και άρωμα
ποικιλία. Το μιξ γκριλ θαλασσινών μπορεί να γίνει με οποιοδήποτε συνδυασμό ψαριών ή θαλασσινών θέλουμε. Η σάλτσα BBQ μπορεί να αντικατασταθεί από μία σάλτσα κρύα (π.χ. παράγωγο μαγιονέζας, παράγωγο λαδολέμονου) Ιδιαίτερη προσοχή στη χρήση της σάλτσας στρειδιών στη BBQ διότι έχει πολύ έντονη γεύση και άρωμα
Συστατικά:
200 γρ σφυρίδα φιλέτο
200 γρ σολομός φιλέτο
200 γρ αστακός (σώμα)
8 καραβίδες
4 κοχύλια Σεν Ζακ
ελαιόλαδο
αλάτι & πιπέρι
Σάλτσα BBQ ψαριών
120 γρ κέτσαπ
σάλτσα στρειδιών
σάλτσα σόγιας
10 γρ τζίντζερ
10 γρ κρεμμυδάκι φρέσκο
1/2 πιπεριά πράσινη
ελαιόλαδο
200 γρ σολομός φιλέτο
200 γρ αστακός (σώμα)
8 καραβίδες
4 κοχύλια Σεν Ζακ
ελαιόλαδο
αλάτι & πιπέρι
Σάλτσα BBQ ψαριών
120 γρ κέτσαπ
σάλτσα στρειδιών
σάλτσα σόγιας
10 γρ τζίντζερ
10 γρ κρεμμυδάκι φρέσκο
1/2 πιπεριά πράσινη
ελαιόλαδο
Οδηγίες:
- Καθαρίζουμε και πλένουμε τις καραβίδες αφήνοντας το κεφάλι και την ουρά.
- Ανοίγουμε τα κοχύλια, καθαρίζουμε το σώμα και το κόβουμε στη μέση.
- Μαρινάρουμε όλα τα ψάρια και τα θαλασσινά σε ελαιόλαδο, αλάτι-πιπέρι για περίπου 5 λεπτά.
2. Σε μια λεκάνη ανακατεύουμε το κέτσαπ με τη σάλτσα στρειδιών και τη σάλτσα σόγιας και προσθέτουμε το τριμμένο τζίντζερ.
3. Ψιλοκόβουμε το φρέσκο κρεμμυδάκι και την πράσινη πιπεριά και τα ανακατεύουμε στη λεκάνη, δένοντάς τα με το ελαιόλαδο.
ΠΗΓΗ www.gourmed.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου