- 4 κομμάτια μοσχάρι κότσι με το κόκκαλο, για οσομπούκο... (περίπου 1700 γρ. )
- Λίγο αλεύρι
- Αλάτι, πιπέρι
- Μισή κούπα -3/4 κούπα λάδι
- 2 κρεμμύδια ψιλ/να
- 2 σκ. Σκόρδο στην πρέσα
- 2 καρότα φετάκια
- Μισή κούπα κρασί λευκό
- 1 κύβο κρέατος διαλυμένο σε μισή κούπα νερό
- 4-5 κόκκινες ντομάτες ξεφλουδισμένες και χωρίς σπόρια
- 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
- 1 κ.σ. ζάχαρη
- 1 κ.σ. ξύδι
- Αλάτι , πιπέρι
- 1-2 κλαδάκια δεντρολίβανο
- 1-2 κλαδάκια φρ. Θυμάρι
- ¼ κιλού ολόκληρα μανιτάρια
- Μαϊντανός ψιλ/νος
- 1-2 σκ. Σκόρδο στην πρέσα
- 2 κ.γλ. ξύσμα λεμονιού
Οδηγίες
- Ξεπλένουμε και στεγνώνουμε το κρέας μας, το αλατοπιπερώνουμε και το περνάμε από το αλεύρι και από τις δυο πλευρές.
- Ζεσταίνουμε λίγο λάδι στο τηγάνι και σοτάρουμε το κρέας μας και από τις 2 πλευρές, το βγάζουμε και το βάζουμε σε πυρέξ. Πετάμε το λάδι του τηγανιού.
- Προσθέτουμε το υπόλοιπο λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Στη συνέχεια προσθέτουμε τον πελτέ, τα καρότα, τα μανιτάρια και σβήνουμε με το κρασί. Ρίχνουμε το ζωμό κρέατος, τις ντομάτες, τη ζάχαρη, το ξύδι, αλάτι και πιπέρι, καθώς και το δεντρολίβανο με το θυμάρι, και αφήνουμε να βράσει η σάλτσα περίπου 10 λεπτά.
- Περιχύνουμε τη σάλτσα στο κρέας μας, και το καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο.
- Το ψήνουμε αρχικά σε προθερμασμένο στους 200ο φούρνο για μισή ώρα και στη συνέχεια στους 180ο για 2,5 ΄ώρες περίπου. Δοκιμάζουμε αν το κρέας ξεκολλά από το κόκκαλο, τοτε είναι εντάξει το φαγητό μας.
- Σε μπολ ανακατεύουμε τα υλικά για την γκρεμολάτα μας και μόλις βγει από το φούρνο το φαγητό μας το ραντίζουμε με αυτήν και σερβίρουμε με πιλάφι , αλλά και με πουρέ.
- Τα μανιτάρια είναι δική μου προσθήκη, γιατί μας αρέσουν πολύ.
- Για να βγάλουμε τα σπόρια από τις ντομάτες και αφού τις ξεφλουδίσουμε τις κόβουμε στα 4 και πιέζουμε με την χούφτα μας να φύγουν τα σπόρια. Και έτσι χοντροκομμένες τις προσθέτουμε στο φαγητό μας.
- Μπορούμε να προσθέσουμε στη σάλτσα μας και 1-2 στελέχη σέλερυ , αφού τα καθαρίσουμε από τις ίνες και τα ψιλοκόψουμε.
- Εγώ το σέρβιρα με τηγανητές πατάτες.
- Μπορεί να γίνει και στην κατσαρόλα, αλλά στο φούρνο είναι πιο νόστιμο.
- Το κότσι έχει γύρω μια πέτσα την οποία δεν πρέπει να την αφαιρέσουμε για να μη μας διαλυθεί το κρέας. Πρέπει όμως να χαράξουμε την πέτσα αυτή κάθετα σε 2 σημεία για να μην μας γυρίσει το κρέας κατά το σοτάρισμα. noneΣυστατικάΣτα γρήγοραΚυρίως ΠιάταΆλλες κατηγορίεςΠΗΓΗ www.mageirikesdiadromes.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου