Ο Γάλλος σεφ είπε ότι δεν τις σερβίρει ως συνοδευτικό κάποιου κρέατος αλλά ως πρώτο πιάτο, μόνες τους. Θα συμφωνήσω απόλυτα με την πρότασή του. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να το υποβιβάσεις σε συνοδεία.
Δοκιμάστε τες, είναι εξαιρετικά απλή η εκτέλεσή τους και ο χρόνος προετοιμασίας είναι γύρω στα 10 λεπτά.
Από την ίδια "δημοσιογραφική" ανάκριση είναι και η επίσης καταπληκτική συνταγή με το γεμιστό κοτόπουλο. Και δεν είναι απαραίτητο ούτε οι πατάτες ούτε προφανώς το κοτόπουλο να είναι Χριστούγεννα, για να γίνουν...
ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΕΣ ΠΑΤΑΤΕΣ ΦΟΥΡΝΟΥ ΜΕ ΤΗ ΦΛΟΥΔΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ
1. Mε τη φλούδα
Υλικά (για 4 άτομα)
1 κιλό μικρές πατάτες με τη φλούδα τους
1/4 φλυτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
2 κ.σ. μουστάρδα πικάντικη
2 κ.γ. ζάχαρη
1/4 φλυτζ. τσαγιού λευκό κρασί
2 κλωναράκια δενδρολίβανο, τα φύλλα τους μόνο
1 κ.γ. πιπέρι Καγιέν (ή περισσότερο αν τις θέλετε πιο πικάντικες)
xυμό από 2 λεμόνια
1/2 φλυτζ. νερό
αλάτι και αρκετό φρεσκοτριμένο μίγμα πιπεριών
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς C.Πλένουμε καλά με βουρτσάκι ή σφουγγαράκι τις πατάτες και τις βάζουμε σε κατσαρόλα με νερό να τις καλύπτει. Τις βράζουμε όπως είναι με τη φλούδα τους για 10 λεπτά (ο χρόνος μετράει από τη στιγμή που το νερό αρχίζει να βράζει). Τις στραγγίζουμε και τις βάζουμε σε μικρό πυρίμαχο σκεύος.
Βάζουμε στο μπλέντερ όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το δενδρολίβανο και τα κτυπάμε να γίνουν κρέμα, με την οποία και περιχύνουμε τις πατάτες. Προσθέτουμε το δενρολίβανο.
Τις ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο, στην επάνω σχάρα, για 30 περίπου λεπτά ή έως ότου καραμελώσουν.
2. Χωρίς φλούδα (άλλη διαδικασία)
Πλένουμε και καθαρίζουμε τις πατάτες, κόβοντάς τες σε μικρά στρογγυλά κομμάτια. Τις τοποθετούμε σε ταψάκι και τις περιχύνουμε με την κρέμα. Προσθέτουμε το δεντρολίβανο και τις βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς C τα πρώτα είκοσι λεπτά και μετά στους 160 βαθμούς C για αργό ψήσιμο γύρω στη μιάμιση ώρα, πάντα στη χαμηλή σκάλα.
ΠΗΓΗ www.pandespani.com
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου