Τι χρειαζόμαστε:
- 4 πατάτες μεγάλες
- 3-6 σκελίδες σκόρδο (αναλόγως την προτίμηση)
- 1 λεμόνι ο χυμός
- 1/4 κουταλάκι αλάτι
- ελαιόλαδο όσο πάρει (περίπου 1 ποτήρι κρασιού)
Πώς το κάνουμε:
- Καθαρίζετε τις πατάτες και τις βράζετε σε λίγο νερό.
- Καθαρίζετε τις σκελίδες και τις βάζετε στο multi μαζί με το αλάτι και τον μισό χυμό λεμονιού.
- Τα πολτοποιείτε αν δεν λειώσει το σκόρδο μην ανησυχείτε.
- Συνεχίζετε ρίχνοντας στο multi 1 πατάτα και 3 κουταλιές νερό απο αυτό που έβρασαν οι πατάτες και μια λάδι, πολτοποιείτε αδειάζετε το μίγμα σε μπωλ και ρίχνετε και τις υπόλοιπες πατάτες μία μία με τον ίδιο τρόπο.
- Αν στην προτελευταία πατάτα το μίγμα είναι πολύ ρευστό λειώστε την τελευταία μόνο με το λάδι.
- Δοκιμάστε και προσθέστε ανάλογα λεμόνι ή λάδι.
- Αν το μίγμα σας είναι πιο ρευστό απο ότι το θέλατε περιμένετε λίγο να κρυώσει η σκορδαλιά και θα δείτε πως έχει σφίξει.
- Αν τη σερβίρετε με τηγανιτό μπακαλιάρο:
- Βράζετε ένα κομμάτι απο τον μπακαλιάρο μαζί με τις πατάτες και χρησιμοποιείτε το ζουμί αυτό για να λειώσετε τις πατάτες. Είναι η Κεφαλλονίτικη εκδοχή.Ταιριάζει τέλεια με βραστά χόρτα.
Λίγα μυστικά ακόμα
Προτείνω να έχετε ακόμη μια βρασμένη πατάτα σε περίπτωση που καίει πολύ το σκόρδο σας ή σας γίνει πολύ ρευστή. Προτιμήστε πατάτες σκληρές όπως της Αχαίας.Διαβάστε περισότερο: Σκορδαλιά με πατάτες http://www.sintagespareas.gr/sintages/skordalia-me-patates.html#ixzz2wpnzOo5X
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου