15-30'
Εύκολο
Αυτό το πιάτο έκανε το Μεξικό γνωστό σε όλο τον κόσμο. Άντε και ο Πάντσο Βίλα
Σιγουρέψου ότι έχεις:
- Συστατικά σάλτσας για ...μαρινάρισμα:
- 2 κουταλιές σούπας ξύδι
- 2 κουταλιές σούπας χυμό ροδάκινο
- 2 κυβάκια μυρωδικών Knorr σκόρδο
- 1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού κύμινο
- 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 1/4 κουταλάκι του γλυκού μπούκοβο
- Για το τηγάνισμα:
- 500gr άπαχο χοιρινό κρέας χωρίς κόκκαλο
- 1 κουταλιά σούπας ελαιόλαδο αλτις κλασικό
- 1 μέτριο κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες
- 1 μέτρια πράσινη πιπεριά
- 1 πακέτο τορτίγιες
- κομμένο μαρούλι
- φρέσκο κρεμμυδάκι
- 2 τομάτες κομμενες σε ψιλες φέτες
- 100gr τυρί τσένταρ τριμμένο
Ξεκινάμε!
- 1 Για αρχή κόψε το κρέας σε λωρίδες πάχους 1 περίπου εκατοστού και μήκους τόσο ώστε να χωράει στο στόμα.
- 2 Τώρα φτιάξε τη σάλτσα που θα μαρινάρεις το κρέας. Σε ένα βαθύ μπωλ ανακάτεψε το ξύδι, τον χυμό ροδάκινου, τα κυβάκια μυρωδικών σκόρδου, την ρίγανη, το κύμινο, το αλάτι και το μπούκοβο
- 3 Βάλε το χοιρινό στο μπωλ με τη μαρινάδα και ανακάτεψε έτσι ώστε η σάλτσα να απλωθεί παντού. Άφησε το κρέας για τουλάχιστον 30 λεπτά.
- 4 Σε ένα μεγάλο τηγάνι, ζέστανε το
λάδι
- 5 Πάμε να σερβίρουμε τις φαχίτας τώρα. Πάρε την τορτίγια και γέμισέ την με το μείγμα χοιρινού. Πρόσθεσε το μαρούλι, το πράσινο κρεμμύδι, λίγο τριμμένο τυρί τσένταρ και κομμένη ντομάτα και είσαι έτοιμος. Καλή όρεξη!
- ΠΗΓΗ cookoo.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου