ΥλικάΓια 2-4 άτομα
7 καρδούλες αγκινάρας εμπορίου
1 κρεμμύδι ξερό
2-3 μικρές πατάτες
2-3 κρεμμυδάκια φρέσκα
1 κουτάλα αλεύρι
αλάτι, πιπέρι
ελαιόλαδο
1 κανάτα νερό
χυμό ενός λεμονιού
Σε μια κατσαρόλα τσιγαρίζουμε το ξερό κρεμμύδι στο ελαιόλαδο.
Έπειτα ρίχνουμε τις πατάτες, το φρέσκο κρεμμυδάκι και περιμένουμε λιγάκι να τσιγαριστούν όλα μαζί. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το νερό, τον χυμό του λεμονιού και μια κουτάλα αλεύρι για να δέσει η σάλτσα.
Ανακατεύουμε και τα αφήνουμε στην φωτιά, μέχρι να βράσουν οι πατάτες περίπου 15 λεπτά.Προς το τέλος βάζουμε και τις αγκινάρες. Αφήνουμε την κατσαρόλα ανοιχτή, μέχρι να χυλώσει το φαγητό, περίπου άλλα 10 λεπτά
7 καρδούλες αγκινάρας εμπορίου
1 κρεμμύδι ξερό
2-3 μικρές πατάτες
2-3 κρεμμυδάκια φρέσκα
1 κουτάλα αλεύρι
αλάτι, πιπέρι
ελαιόλαδο
1 κανάτα νερό
χυμό ενός λεμονιού
Εκτέλεση
Σε ξύλο κοπής ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια. Στη συνέχεια κόβουμε τις πατάτες σε κύβους.Σε μια κατσαρόλα τσιγαρίζουμε το ξερό κρεμμύδι στο ελαιόλαδο.
Έπειτα ρίχνουμε τις πατάτες, το φρέσκο κρεμμυδάκι και περιμένουμε λιγάκι να τσιγαριστούν όλα μαζί. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το νερό, τον χυμό του λεμονιού και μια κουτάλα αλεύρι για να δέσει η σάλτσα.
Ανακατεύουμε και τα αφήνουμε στην φωτιά, μέχρι να βράσουν οι πατάτες περίπου 15 λεπτά.Προς το τέλος βάζουμε και τις αγκινάρες. Αφήνουμε την κατσαρόλα ανοιχτή, μέχρι να χυλώσει το φαγητό, περίπου άλλα 10 λεπτά
Απαιτούμενος χρόνος: 30 λεπτά
ΠΗΓΗ www.sidagi.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου