Τετάρτη 12 Μαρτίου 2014

Τσίλι κον κάρνε

30-45'ΕύκολοΌταν μιλάμε για Μεξικάνικο εννοούμε πικάντικο τσίλι με κρέας.
Τσίλι κον κάρνε

      Σιγουρέψου ότι έχεις:

  • 1/2 κιλό κιμας μοσχαρίσιος
  • 1 κονσέρβα έτοιμα κόκκινα... φασόλια (kidney beans)
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 2 Pummaro Ψιλοκομμενο κλασικο ντοματακι
  • 1 μικρός πελτές τομάτας Pummaro
  • 1 κοφτή κουτ.σούπας τσιλι η μπουκοβο
  • λίγο κυμινο
  • λίγος κόλιανδρος
  • λίγο πιπέρι
  • 1 κόκκινη πιπεριά φλωρινης η κερατο
  • Αλάτι

      Ξεκινάμε!

  • 1 Το πρώτο βήμα είναι να τσιγαρίσεις το κρεμμυδάκι μέχρι να ροδίσει. Μετά πρόσθεσε τον κιμά και άστον λίγη ώρα να πάρει τα πάνω του όσο εσύ ανακατεύεις.
  • 2 Ρίξε μέσα όλα τα μπαχαρικά και το ταμπάσκο, μαζί με την κόκκινη πιπεριά που έχεις κόψει σε λωρίδες.
  • 3 Φυσικά, τσίλι κον κάρνε χωρίς τομάτες και πελτέ δεν γίνεται, οπότε βάλε και αυτά στο μείγμα και περίμενε λίγο να βράσει.
  • 4 Τέλος, πρόσθεσε την κονσέρβα με τα φασόλια (τα οποία έχεις ξεπλύνει καλά προηγουμένως) και άσε το τσίλι κον κάρνε να ψηθεί για περίπου 25-30 λεπτά Καλή όρεξη!
         Ο Chef χρησιμοποιεί Pummaro γιατί οι τομάτες με τις οποίες φτιάχνεται είναι φρέσκες και μέ     την ελάχιστη δυνατή καταπόνηση με αποτέλεσμα να επιτύχει καλύτερη ποιότητα σ' αυτό   τό     πικάντικο πιάτο.  
  Εναλλακτικά του... κορν φλάουρ     Για να πήξει η σάλτσα που βγήκε νερουλή, υπάρχει κι άλλη λύση εκτός του αλευριού και του    κορν φλάουρ. Ρίξτε μέσα να σιγοβράσει μια πατατούλα και δύο κρεμμυδάκια και μετά περάστε τα από το μπλέντερ. Η σάλτσα σας θα αποκτήσει μια κρεμώδη, υπέροχη υφή.
ΠΗΓΗ cookoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου