Τετάρτη 12 Μαρτίου 2014

Τηγανιτά πιροσκί με πατάτα

45-60'ΕύκολοΠιροσκί με πατάτα. Γίνεται; Γίνεται!
Τηγανιτά πιροσκί με πατάτα

    Σιγουρέψου ότι έχεις:

  • 500γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 κ.σ ζάχαρη
  • 1 κ.γ αλάτι
  • 80 γρ ηλιέλαιο Sol
  • 1 1/2 φακελάκι μαγιά σκόνη
  • 2/3 του ποτηριού νερό ή μπύρα
  • 300 γρ. έτοιμο πουρέ πατάτας Knorr

    Ξεκινάμε!

  • 1 Αρχικά, βάζουμε το αλεύρι σε ένα σκεύος, κάνουμε λακουβίτσα στη μέση, ρίχνουμε όλα τα υλικά και τέλος το χλιαρό νερό, όπου έχουμε διαλύσει τη μαγιά. Προσοχή: Η ζύμη πρέπει να γίνει λίγο πιο σφιχτή από των ψητών πιροσκί και να ζυμώνεται χωρίς να κολλάει καθόλου στα χερια. Σύμπληρώνουμε αλεύρι αν χρειαστεί και ανακατεύουμε καλά.
  • 2 Ζυμώνουμε. Σκεπάζουμε με πετσέτα και αφήνουμε τη ζύμη στο φούρνο σε χαμηλή θερμοκρασία περίπου δύο ώρες.
  • 3 Αφήνουμε να φουσκώσει.
  • 4 Μετά βγάζουμε από το φούρνο και κόβουμε τη ζύμη σε κομματάκια. Κάνουμε μπαλάκια βουτώντας στο αλεύρι και ξαναβάζουμε στο φούρνο για 20΄ περίπου.
  • 5 Παράλληλλα έχουμε ετοιμασει τον πουρέ πατατας knorr σύμφωνα με τις οδηγίες τις συκευασίας , ανοίγουμε τις μπαλίτσες στην παλάμη μας και τοποθετούμε ανάλογη ποσότητα από τον πουρέ και τα κλείνουμε καλά.
  • 6 Τα αφήνουμε λίγο και μετά τα τηγανίζουμε στο ηλιελαιο σε μέτρια θερμοκρασία μέχρι να αποκτήσουν καστανόχρυσο χρώμα και από τις δύο πλευρές. Τα τηγανιτά πιροσκί με πατάτα είναι έτοιμα! Καλή όρεξη!
  • ΠΗΓΗ cookoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου