45-60'ΕύκολοΠιροσκί με πατάτα. Γίνεται; Γίνεται!
Σιγουρέψου ότι έχεις:
- 500γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 1 κ.σ ζάχαρη
- 1 κ.γ αλάτι
- 80 γρ ηλιέλαιο Sol
- 1 1/2 φακελάκι μαγιά σκόνη
- 2/3 του ποτηριού νερό ή μπύρα
- 300 γρ. έτοιμο πουρέ πατάτας Knorr
Ξεκινάμε!
- 1 Αρχικά, βάζουμε το αλεύρι σε ένα σκεύος, κάνουμε λακουβίτσα στη μέση, ρίχνουμε όλα τα υλικά και τέλος το χλιαρό νερό, όπου έχουμε διαλύσει τη μαγιά. Προσοχή: Η ζύμη πρέπει να γίνει λίγο πιο σφιχτή από των ψητών πιροσκί και να ζυμώνεται χωρίς να κολλάει καθόλου στα χερια. Σύμπληρώνουμε αλεύρι αν χρειαστεί και ανακατεύουμε καλά.
- 2 Ζυμώνουμε. Σκεπάζουμε με πετσέτα και αφήνουμε τη ζύμη στο φούρνο σε χαμηλή θερμοκρασία περίπου δύο ώρες.
- 3 Αφήνουμε να φουσκώσει.
- 4 Μετά βγάζουμε από το φούρνο και κόβουμε τη ζύμη σε κομματάκια. Κάνουμε μπαλάκια βουτώντας στο αλεύρι και ξαναβάζουμε στο φούρνο για 20΄ περίπου.
- 5 Παράλληλλα έχουμε ετοιμασει τον πουρέ πατατας knorr σύμφωνα με τις οδηγίες τις συκευασίας , ανοίγουμε τις μπαλίτσες στην παλάμη μας και τοποθετούμε ανάλογη ποσότητα από τον πουρέ και τα κλείνουμε καλά.
- 6 Τα αφήνουμε λίγο και μετά τα τηγανίζουμε στο ηλιελαιο σε μέτρια θερμοκρασία μέχρι να αποκτήσουν καστανόχρυσο χρώμα και από τις δύο πλευρές. Τα τηγανιτά πιροσκί με πατάτα είναι έτοιμα! Καλή όρεξη!
- ΠΗΓΗ cookoo.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου