Δευτέρα 17 Μαρτίου 2014

Δείτε ποιές είναι οι 7 "μαγικές τροφές" που καθυστερούν τη γήρανση


Η γήρανση είναι μια φυσική διαδικασία, ωστόσο οι συνέπειες της στο σώμα και την εμφάνιση μας δεν είναι ποτέ ευχάριστες. Ωστόσο υπάρχουν εξίσου φυσικοί τρόπο για την αντιμετώπιση της, αφού ορισμένα τρόφιμα προλαμβάνουν την ασθένεια και την γήρανση του οργανισμού...

Κανένα τρόφιμο δεν μπορεί να σβήσει τις ρυτίδες σας και να «τσιτώσει» το πρόσωπο σας, αλλά μια υγιεινή διατροφή σε γενικές γραμμές, καθώς και ορισμένα «μαγικά» σούπερ-τρόφιμα ικανά να καταπολεμήσουν τη φλεγμονή, να ενισχύσουν το ανοσοποιητικό σας σύστημα, να βελτιώσουν την κυκλοφορία σας και να επεκτείνουν τη μνήμη σας.

Μιλώντας στο Huffington Post, ο διατροφολόγος Μάνουελ Βιλακόρτα, παρουσιάζει 7 υπερ-φαγητά από την πατρίδα του, το Περού, τα οποία υπερβαίνουν κατά πολύ το βασικό θρεπτικό περιεχόμενο, είναι αντιοξειδωτικά και καθυστερούν τη διαδικασία της γήρανσης. 
Maca

Συνήθως πωλείται σε μορφή σκόνης ή πολτοποιημένη, η Maca είναι το κρυμμένο μυστικό του Περού. Είναι πλούσια σε ασβέστιο, σίδηρο, βιταμίνη C, και απαραίτητα αμινοξέα, η οποία την καθιστούν ένα υπερφαγητό, ενώ χρησιμοποιούνταν και από τους Ίνκας για τις αναπλαστικές της ιδιότητες.
Pichuberry
Eπίσης γνωστό με την επιστημονική ονομασία Physalis peruviana, είναι πλούσιο σε βιταμίνη D και περιέχει σπάνια φυτοχημικά που ονομάζονται withanolides και έχει αποδειχθεί ότι επιβραδύνουν την ανάπτυξη των όγκων, είναι αντι-φλεγμονώδη και πλούσια σε βιταμίνες.
Kiwicha
Ισχυρό αντιοξειδωτικό που μειώνει την LDL ή «κακή χοληστερόλη», προστατεύοντας το καρδιαγγειακό σύστημά και βοηθάει στη διαχείριση της αρτηριακής πίεσης.
Camu camu
Αυτό το τροπικό μούρο είναι η πιο ισχυρή πηγή της βιταμίνης C στον πλανήτη. Έχει 50 φορές τη βιταμίνη C του πορτοκαλιού παρέχοντας υποστήριξη του ανοσοποιητικού συστήματος, αλλά υποστηρίζει επίσης το κολλαγόνο στο δέρμα σας, παίζοντας σημαντικό ρόλο στη μάχη κατά των ρυτίδων και του γλαυκώματος.
Μωβ πατάτες
Στο παρελθόν προορίζονταν μόνο για τους βασιλείς του Περού. Το λαμπερό τους χρώμα προέρχεται από τις ανθοκυανίνες, ένα φυτοχημικό που δρα ως αντιοξειδωτικό και απορροφάται άμεσα στην κυκλοφορία του αίματος σας μετά το φαγητό βοηθώντας στη μείωση της πίεσης του αίματος και επιβραδύνοντας τα σημάδια της γήρανσης
Sacha inchi
Γνωστό και ως το φιστίκι των Ίνκας, αυτός ο σπόρος τρώγεται ολόκληρος ή γίνεται λάδι. Και στις δύο περιπτώσεις έχει χαμηλή περιεκτικότητα σε κορεσμένα λίπη και είναι πλούσιος σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα (στην πραγματικότητα έχει τα περισσότερα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα από οποιονδήποτε άλλο σπόρο στον πλανήτη) γεγονός που καθιστά το Sacha inchi τρόφιμο μνήμης, στηρίζοντας τη γνωστική λειτουργία.
ΠΗΓΗ www.patrasevents.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου