Περιγραφή
Απίθανα σουτζουκάκια σμυρνέικα και λάιτ.
Συστατικά
- 1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο από σπάλα-ελιά ή ανάμεικτο με χοιρινό ή κιμά από κοτόπουλο
- 4 φέτες μπαγιάτικο ψωμί μουλιασμένο σε γάλα ή κρασί κόκκινο και στυμμένο
- 1 κρεμμύδι τριμμένο
- 3-4 σκ. Σκόρδο στην πρέσα
- Αλάτι, πιπέρι
- 1 ή 2 αυγά
- 1 κ.γλ. κύμινο
- ¼ κ.γλ. μπέικιν
- Λίγο νερό
Σάλτσα
- 2 σκ. Σκόρδο στην πρέσα
- 1 κρεμμύδι τριμμένο λεπτά
- 1 κουτί ντομάτα πασάτα
- 1 κούπα κόκκινο κρασί
- 1 κ.γλ. ζάχαρη
- 1 ξύλο κανέλας
- 1 φύλλο δάφνη
- ¼ κ.γλ. κύμινο
- Μισή κούπα λάδι
- 1 κύβο κνορ σε 1 κούπα νερό διαλυμένο ή ζωμό κρέατος ή κοτόπουλου
- Αλάτι, πιπέρι
Οδηγίες
Σε μπολ βάζουμε τον κιμά και όλα τα υλικά για τα σουτζουκάκια και τα ζυμώνουμε πολύ καλά για 10 λεπτά. Αφήνουμε για 1 ώρα στο ψυγείο σκεπασμένα με μεμβράνη
Πλάθουμε τον κιμά σε μικρά σουτζουκάκια και τα βάζουμε σε λαδωμένο πυρέξ. Τα ψήνουμε στο γκριλ στη μεσαία σχάρα του φούρνου μας, μέχρι να ροδίσουν περίπου 20 λεπτά κι από τις 2 πλευρές.
- Με τον τρόπο αυτό, το φαγητό δεν τηγανίζεται και γίνεται ελαφρύ.
- Επίσης δεν μυρίζει ο χώρος μας από το τηγάνισμα και είναι μια εκδοχή ξεκούραστη.
- Το σκόρδο το ρυθμίζετε σύμφωνα με τα δικά σας γούστα, λιγότερο ή περισσότερο.
- Μπορείτε να προσθέσετε καυτερή πιπεριά όσο εσείς θέλετε και σας αρέσει.
- Mε κιμά κοτόπουλου είναι εξίσου νόστιμα!
- Μια άλλη εκδοχή σερβιρίσματος είναι να φτιάξουμε σουτζουκάκια γιαουρτλού.
Ψήνουμε πίτες για σουβλάκια και φτιάχνουμε ένα γιαούρτι με 1 σκ. Σκόρδο
(προαιρ.) και λίγο δυόσμο. Βάζουμε στο πιάτο πίτα , πάνω τα
σουτζουκάκια, μια κουταλιά γιαούρτι και επάνω την κόκκινη σάλτσα.Στα γρήγοραΚυρίως ΠιάταΆλλες κατηγορίεςΠΗΓΗ www.mageirikesdiadromes.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου