Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2014

Κινέζικο τηγανιτό ρύζι

15-30'
Εύκολο
Από τη μακρινή ανατολή κατευθείαν στο πιάτο σας!
Κινέζικο τηγανιτό ρύζι

     Σιγουρέψου ότι έχεις:

  • 400 γρ. μακρύκοκκο αρωματικό ρύζι
  • 1 κουταλάκι αλάτι
  • 4 κουταλιές σουσαμέλαιο καβουρδισμένο
  • 3 αυγά
  • 3 ψιλοκομμένα πράσινα κρεμμυδάκια
  • 1 μερίδα "Σπιτικό" ζωμό κότας Knorr
  • Πιπέρι

       Ξεκινάμε!

  • 1 Αφού πλύνεις και στραγγίξεις το ρύζι, βάλτο σε μια κατσαρόλα. Πρόσθεσε τώρα νερό, περίπου 1,5 εκατοστό πάνω από το ρύζι , ρίξε το αλάτι και τον "σπιτικό" ζωμό knorr και στη συνέχεια βάλε την κατσαρόλα στη φωτιά να βράσει.
  • 2 Όταν πάρει βράση, χαμήλωσε την φωτιά, σκέπασε την κατσαρόλα και σιγόβρασε το ρύζι μέχρι να απορροφηθεί όλο το νερό και να μαλακώσει.
  • 3 Στη συνέχεια χτύπα τα αυγά και πρόσθεσε μία κουταλιά σουσαμέλαιο και το υπόλοιπο βάλτο στο γουόκ μαζί με το ρύζι που είχες προετοιμάσει από πριν.
  • 4 Αφού τηγανίσεις για 3 λεπτά πρόσθεσε και τα αυγά και τηγάνισε για άλλα 2 λεπτά ανακατεύοντας που και που.
  • 5 Πάρε τώρα τα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια, βάλτα κι αυτά στο γουόκ μαζί με το πιπέρι και μαγείρεψε για άλλα 2 λεπτά πριν το κατεβάσεις από τη φωτιά. Αυτό ήταν. Το κινέζικο τηγανιτό ρύζι είναι έτοιμο για σερβίρισμα.
        Καλή όρεξη!
        ΠΗΓΗ cookoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου