Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2014

Γιουβαρλάκια

Υλικά συνταγής
Αυτή εδώ είναι η ωραιότερη συνταγή για γιουβαρλάκια. Οχι όμως σουπέ αλλά ανατολίτικα με σάλτσα από λεμόνι και αβγό...
Καταρχήν βάζουμε όλα τα υλικά (εκτός από τις πατάτες, τα αυγά και τα λεμόνια) σε ένα μεγάλο μπολ, και τα ζυμώνουμε καλά.
Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε κυδωνάτες.
Βάζουμε το νερό στην κατσαρόλα (μέχρι τη μέση) σε σιγανή φωτιά και μόλις ζεσταθεί αρκετά ρίχνουμε μέσα τις πατάτες, με αλάτι και πιπέρι και τις αφήνουμε να βράζουν.
Ζυμώνουμε τον κιμά σε μικρά μπαλάκια (γιουβερλάκια) και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα, όταν το νερό έχει πάρει μια βράση. Τα αφήνουμε να βράσουν για περίπου μία ώρα σε σιγανή φωτιά (διαφορετικά θα διαλυθούν τα γιουβερλάκια).
Στη μία ώρα, κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και «αυγοκόβουμε»:
Σε ένα βαθύ μπολ, χτυπάμε το ασπράδι του αυγού με το λεμόνι, ώστε να γίνει άσπρο, και μετά προσθέτουμε τους κρόκους. Αφού έχει γίνει ένα άσπρο μείγμα, προσθέτουμε σιγά σιγά ζωμό από την κατσαρόλα και ανακατεύουμε. Έπειτα σιγά σιγά ρίχνουμε το μείγμα στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε γρήγορα για να μην μας κόψει!
Τα γιουβαρλάκια είναι έτοιμα.
 Καλή μας όρεξη
ΠΗΓΗ www.supersyntages.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου