Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2014

Κοτόπουλο Μαροκέν

15-30'
Εύκολο
Και δείτε το κοτόπουλο με άλλο μάτι!
Κοτόπουλο Μαροκέν

     Σιγουρέψου ότι έχεις:

  • 8 φιλέτα κοτόπουλο από μπούτι
  • ½ βαζάκι ελιές γεμιστές με αμύγδαλα Άλτις
  • ¼ φλυτζάνι ελαιόλαδο Άλτις κλασικό
  • 2 κ.σ. ξύδι λευκό
  • 1 σκόρδο φρέσκο ψιλοκομμένο
  • ½ πράσο κομμένο
  • 2 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • 1 κ.σ. κόρν φλάουρ
  • 1 φλυτζάνι νερό
  • 1 κ.γ. κύμινο τριμμένο
  • 1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
  • ½ κ.γ. πάπρικα καυτερή
  • ½ κ.γ. πιπέρι
  • 1 μικρό κομμάτι φρέσκο τζίντζερ

     Ξεκινάμε!

  • 1 Βάλε σε ένα μπολ το κύμινο, τη γλυκιά και την καυτερή πάπρικα, το πιπέρι, το τζίντζερ μαζί με το ελαιόλαδo και το ξύδι.
  • 2 Αφού ξεπλύνεις καλά το κοτόπουλο, το προσθέτεις στο μπολ και το αφήνεις για περίπου 20 λεπτά.
  • 3 Πάρε τώρα και ζέστανε ένα μεγάλο τηγάνι και βάλε μέσα τα φιλέτα με την εξωτερική τους πλευρά προς τα κάτω, χωρίς όμως τα υγρά από το μπολ. Άσε τα για 5 – 7 λεπτά να ροδίσουν, γύρισέ τα και από την άλλη πλευρά και μετά από 5 λεπτά πρόσθεσε τα λαχανικά με τις ελιές.
  • 4 Πάρε τώρα το λάδι
    και τα μπαχαρικά που έχουν ξεμείνει στο μπολ, πρόσθεσέ τα κι αυτά και ανακάτεψε για άλλα 2-3 λεπτά.
  • 5 Σε ένα άλλο σκεύος βάλε το κόρν φλάουερ με το νερό, ανάμειξέ τα και στη συνέχεια πρόσθεσέ τα στο τηγάνι μαζί με το κοτόπουλο. Μόλις δεις ότι αρχίζει και βράζει, χαμήλωσε τη φωτιά, σκέπασέ το με ένα καπάκι κι άστο να βράσει για 15-20 λεπτά.
  • 6 Το κοτόπουλο Μαροκέν είναι έτοιμο. Γαρνίρεις με ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρεις.
          Καλή όρεξη!
          ΠΗΓΗ cookoo.gr
        

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου