Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2014

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΞΙΝΟΜΗΛΑ ΚΑΙ ΘΥΜΑΡΙ

Υλικά
1 κοτόπουλο
2 ξηρά κρεμμύδια
2 σκελίδες σκόρδο
½ κιλό ξινόμηλα, καθαρισμένα και κομμένα 2 φλιτζάνια μπύρα
1 κουταλιά μουστάρδα
125 γρ. κρέμα γάλακτος
6 φέτες μπέικον
6 κουταλιές ελαιόλαδο
1 κουταλιά θυμάρι
½ ματσάκι φρέσκος μαϊντανός
Αλάτι,
πιπέρι
Εκτέλεση
Κόβουμε το κοτόπουλο σε μερίδες. Το ξεπλένουμε και το σκουπίζουμε καλά. Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο. Τα σοτάρουμε στο ελαιόλαδο. Προσθέτουμε τα κομμάτια κοτόπουλού και τα ροδίζουμε απ' όλες τις πλευρές. Ρίχνουμε στην κατσαρόλα το μήλα και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι. Τα σοτάρουμε για λίγα λε­πτά και ρίχνουμε το μπέικον. Διαλύουμε τη μουστάρδα στην μπύρα και σβήνουμε το κοτόπουλο. Μόλις η μπύρα εξατμιστεί, προσθέτουμε το Θυμάρι και τον μαϊντανό. Ρίχνουμε 2 με 3 ποτήρια νερό και βράζουμε το φαγητό σε μέτρια φωτιά, μέχρι η σάλτσα να πήξει. Σερβίρουμε το φαγητό ζεστό, συνοδεύοντάς το με ρύζι ή πουρέ πατάτας
Καλή επιτυχία!!!
ΠΗΓΗ www.magirema.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου