Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2014

DIY: Έξυπνες κατασκευές για τις φωτογραφίες


DIY: Έξυπνες κατασκευές για τις φωτογραφίες
Oρισμένες από τις κατασκευές είναι πολύ απλές και εύκολες, άλλες ενδεχομένως να απαιτούν λίγο περισσότερο χρόνο και ίσως μια μικρή έρευνα στην αποθήκη του σπιτιού σας ή σε ένα παλιατζίδικο. Άλλωστε, όπως λένε, οι μεγαλύτεροι θησαυροί βρίσκονται μπροστά στα μάτια μας, καλυμμένοι από τη σκόνη του χρόνου. Για ψάξτε! 

Εικόνες στο βάζο
Πρόκειται για μια πολύ εύκολα υλοποιήσιμη ιδέα και το μόνο που θα χρειαστούμε είναι τα κατάλληλα βάζα! Παίρνουμε το βάζο και τοποθετούμε στο εσωτερικό του τη φωτογραφία με τρόπο ώστε να εφαρμόζει στο γυαλί. Αν θέλουμε προσθέτουμε μέσα στο βάζο πετρούλες ή άμμο, ώστε να μείνει πιο εύκολα η φωτογραφία στη θέση της. Στο τέλος αν θέλουμε στερεώνουμε μια κορδέλα στο πάνω μέρος του βάζου για να δώσουμε μια πιο ρομαντική νότα στην κατασκευή. Εναλλακτικά μπορούμε να γεμίσουμε το βάζο με ποτ πουρί πίσω από τη φωτογραφία, συνδυάζοντας την πρωτότυπη κορνίζα μας με ένα κρυμμένο αρωματικό χώρου.

Απλώνοντας... 
Ένα απλό ξύλινο πλαίσιο από πίνακα ή από παλιά κορνίζα μπορεί να υποδεχτεί περισσότερες από μία φωτογραφίες μας. Με ένα τρυπάνι ανοίγουμε τρύπες ή καρφώνουμε μικρά καρφάκια στα δύο κάθετα ξύλα του και στη συνέχεια δένουμε πάνω του ένα σύρμα ή καλώδιο πολύχρωμο. Στη συνέχεια, με ξύλινα μανταλάκια, είτε στο χρώμα της κορνίζας είτε πολύχρωμα, «απλώνουμε» τις φωτογραφίες.

Παντζούρια
Ένα παλιό παντζούρι που μπορούμε εύκολα να βρούμε σε μία αποθήκη μας θα δώσει μια ρετρό νότα στο χώρο μας, αλλά θα αποτελέσει την ιδανικότερη στήριξη για τις φωτογραφίες μας. Αν θέλουμε, φρεσκάρουμε το χρώμα του και επιλέγουμε μανταλάκια πολύχρωμα ή στολισμένα με λουλούδια, με τα οποία θα πιάσουμε τις φωτογραφίες μας στις γρίλιες του. Αν θέλουμε, μπορούμε να στερεώσουμε την κατασκευή μας με μια βάση στον τοίχο, δημιουργώντας με αυτό τον τρόπο την ­αίσθηση του ψευδούς παράθυρου δίνοντάς του έτσι μία διπλή λειτουργία.

Ρετρό κρεμάστρα
Μια παλιά κρεμάστρα την οποία πλέον δεν χρησιμοποιούμε για τα ρούχα μας μπορεί με ευκολία να μετατραπεί σε μια πρωτότυπη κορνίζα. Παίρνουμε την ξύλινη κρεμάστρα και στολίζουμε το πάνω μέρος από το κομμάτι του ξύλου, είτε κολλώντας πάνω του κουμπάκια είτε μικρές χάντρες με τις οποίες μπορούμε να γράψουμε και κάτι. Κολλάμε τη φωτογραφία στο ξύλινο μέρος και κρεμάμε την κρεμάστρα μας σε ένα καρφάκι στον τοίχο. Αν θέλουμε μπορούμε να κάνουμε μια σύνθεση φωτογραφιών η οποία θα είναι ιδανική για το διάδρομό μας.

Βάση από πέτρες
Οι μεγάλες πέτρες που συγκεντρώσαμε στις διακοπές μας μπορούν να αποτελέσουν την ιδανικότερη βάση στήριξης για τις φωτογραφίες των διακοπών μας! Είτε χρησιμοποιώντας μία μεμονωμένα είτε βάζοντας τη μία πάνω στην άλλη, κολλώντας τες μεταξύ τους με ειδική κόλλα, οι πέτρες μπορούν να γίνουν ένα αληθινό στολίδι του σπιτιού μας. Ετοιμάζουμε τη βάση που επιθυμούμε και στη συνέχεια κολλάμε πάνω τους ένα μικρό μανταλάκι. Στη συνέχεια πιάνουμε σε αυτό τη φωτογραφία μας. Εναλλακτικά μπορούμε να περάσουμε ένα σύρμα γύρω από τις πέτρες, το οποίο θα υψώνεται στη συνέχεια πάνω από αυτές. Πιάνουμε την άκρη του και κάνουμε δύο σπείρες, ανάμεσα σε αυτές θα στερεώσουμε τη φωτογραφία μας.
Για το myself.gr, 11/02/2014

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου