Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2014

Πηλιορίτικη Φασολάδα


recipe image
Ένα εύκολο γρήγορο ελληνικότατο φαγάκι για τις κρύες μέρες και όχι μόνο....
  • 500 γραμ. φασόλια ξερά
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 1 πράσο ψιλοκομμένο
  • 2-3 καρότα κομμένα ροδέλες
  • λίγο σέλινο ψιλοκομμένο
  • 1/2 κουτί συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας
  • 2-3 πιπεριές Φλωρίνης κομμένες σε κυβάκια
  • 1/2 ποτήρι λάδι
  • αλάτι – πιπέρι
  • λίγο πάπρικα γλυκιά ή προτιμητέο καυτερή
  • 1 λουκάνικο κομμένο ροδέλες (προαιρετικά)
ΟδηγίεςΣε μια κατσαρόλα βάζω τα μουλιασμένα φασόλια μαζί με νερό (περίπου 1 λίτρο) να βράσουν.
  1. Όταν έχουν βράσει αρκετά ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά και τ’ αφήνουμε να βράσουν πολύ καλά και να χυλώσουν.
Λίγα μυστικά ακόμα
Καμιά φορά τα φασόλια είναι τέτοιας προέλευσης που μπορεί να μην σας  χυλώνουνΤότε βάζω μια πατάτα καθαρισμένη και κομμένη στα 4 μέσα και βοηθάει στο χύλωμα ΠΗΓΗwww.mageirikesdiadromes.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου