Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2014

Κρεατόσουπα με χειμωνιάτικα λαχανικά

  ΧΡΟΝΟΣ              ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:
30
ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ: 30
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ: Εύκολος
ΜΕΡΙΔΕΣ: 6-8
 ΥΛΙΚΑ
     1 κιλό μοσχαρίσια σπάλα η ποντίκι κομμένη σε μέτρια κομμάτια
·    1 κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας
·    6 λευκά μανιτάρια
·    2 καρότα κομμένα σε ροδέλες
·    1 πράσο ψιλοκομμένο
·    1 κλωνάρι σελερυ ψιλοκομμένο
·    200 γρ.Λαχανο άσπρο ψιλοκομμένο
·    1 φλιτζ του τσαγιού κριθαράκι χονδρό
·    ½  φλιτζ του τσαγιού ελαιόλαδο
·    1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
·    ½ σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
·    Knorrσπιτικό ζωμό βοδινού
·    φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι και ανάλογο αλάτι

      ΕΚΤΕΛΕΣΗ
 Σε μία καυτή κατσαρόλα, προσθέτουμε το ελαιόλαδο  και σοτάρουμε τα κομματάκια του κρέατος. Στη συνέχεια βάζουμε όλα τα λαχανικά , ανακατεύοντάς μέχρι να ροδίσουν όλα ομοιόμορφα.Ρίχνουμε 8  φλιτζάνια του τσαγιού νερό, τον πέλτε, τον σπιτικό ζωμό βοδινού, το κριθαράκι, το πιπέρι και το αλάτι , και σιγοβράζουμε για 30 λεπτά με μισοσκεπασμένη την κατσαρόλα  μέχρι να μαλακώσουν το κρέας και το κριθαράκι.Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και σερβίρουμε τρίβοντας από πάνω μαύρο πιπέρι.Tip: Μπορείτε να προσθέσετε μέσα στη σούπα μικρά ντοματίνια τσέρι για περισσότερη γεύση και χρώμα.
ΠΗΓΗ knorr.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου