Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2014

Ιταλική Fritta

15-30'
Εύκολο
Περίσσεψαν μακαρονια; Μην τα σνομπάρεις!

      Σιγουρέψου ότι έχεις:

  • 2 μερίδες βραστά μακαρόνια που έχουν περισσέψει
  • 120 γρ. Flora Soft μαργαρίνη
  • 6 αyγά
  • 100 γρ. βραστό καλαμπόκι
  • 1 μέτριο κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 10 φέτες γαλοπούλα (καπνιστή ή βραστή) ψιλοκομμένες
  • 1 πράσινη πιπεριά
  • 1 πιπεριά Φλωρίνης
  • 1 καρότο τριμμένο
  • 50 γρ. αρακά
  • ½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 50 γρ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη
  • 50 γρ. γάλα ή κρέμα γάλακτος
  • ½ κ.σ. βασιλικό
  • Αλάτι, πιπέρι

       Ξεκινάμε!

  • 1 Για αρχή, πρόθέρμανε το φούρνο στους 200ο C.
  • 2 Ρίξε τώρα τη μαργαρίνη σε ένα μικρό κατσαρολάκι και ζέστανε σε χαμηλή θερμοκρασία. Όπως είναι λιωμένη τη βάζεις σε ένα ρηχό ταψί.
  • 3 Κόψε ττις πιπεριές σε λεπτές λωρίδες και βάλε τις σε ένα μπολ μαζί με τη γαλοπούλα, το κρεμμύδι, το καρότο, τον αρακά, το καλαμπόκι, τον μαϊντανό και τα μακαρόνια που έχουν περισσέψει.
  • 4 Αφού ανακατέψεις καλά καλά, βάλε τα στο ταψί με προσοχή ώστε να καλύψει όλη την επιφάνεια.
  • 5 Στη συνέχεια, χτύπα τα αυγά μαζί με τον βασιλικό, το αλατοπίπερο, το τριμμένο τυρί και το γάλα, μέχρι να ανακατευτούν καλά.
  • 6 Τέλος, ρίξε το μείγμα στο ταψί και ψήσε στο φούρνο για 15 λεπτά στους 200ο C. H Ιταλική Fritta είναι έτοιμη για σερβίρισμα!
         Καλή όρεξη! 
         ΠΗΓΗ cookoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου