Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2014

Πλιγούρι με σάλτσα ντομάτας

30-45'
Εύκολο
Όταν πλιγουρεύεσαι κάτι νόστιμο και εύκολο!
Πλιγούρι με σάλτσα ντομάτας

        Σιγουρέψου ότι έχεις:
  • 1 κ.σ Flora soft με βούτυρο
  • 2 πιπεριές κέρατο
  • 1 ντομάτα
  • 1 φλιτζάνι πλιγούρι
  • 1 κ.γ. μπούκοβο
  • ½ κ.γ. κύμινο
  • Αλάτι
  • Ξερή μυζήθρα ή ανθότυρο
  • 1 κ.γ. Knorr extra γεύση ζωμός σε κόκκους λαχανικών

     Ξεκινάμε!

  • 1 Μούλιασε το πλιγούρι σε μια μικρή λεκάνη με νερό για 4-5 λεπτά και στη συνέχεια σούρωσέ το.
  • 2 Πάρε τώρα μια κατσαρόλα , βάλε το Flora Soft με βούτυρο και σόταρε τις ψιλοκομμένες πιπεριές.
  • 3 Όταν γίνει αυτό, πρόσθεσε τις ντομάτες και το ζωμό λαχανικών και άφησέ τα να βράσουν και να πιουν τα υγρά τους.
  • 4 Μετά, πρόσθεσε το μπούκοβο και το κύμινο, ανακάτεψε λίγο και στη συνέχεια πρόσθεσε ένα φλυτζάνι ζεστό νερό και λίγο αλάτι. Μόλις πάρει βράση, ρίξε μέσα και το πλιγούρι.
  • 5 Άφησέ το τώρα μέχρι να απορροφήσει το ζουμάκι και να είναι σπυρωτό.
  • 6 Το πλιγούρι με σάλτσα ντομάτας είναι έτοιμο να το σερβίρεις με λίγο μαϊντανό και τριμμένη μυζήθρα ή ανθότυρο.
         Καλή όρεξη!
         ΠΗΓΗ cookoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου