Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2014

Αργεντίνικες σπαλομπριζόλες με σάλτσα Τσιμιτσούρι

15-30'
Εύκολο
Αν σε ψήνει η Αργεντινή τότε θα σε ψήσει κι αυτή η συνταγή!


     Σιγουρέψου ότι έχεις:

  • 6 μοσχαρίσιες σπαλομπριζόλες (450 γρ. η κάθε μία)
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο Άλτις παραδοσιακό
  • 1 φλιτζάνι μαϊντανό
  • ½ κόλιανδρο ψιλοκομμένο
  • 1 κ.σ. θυμάρι
  • 4-5 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
  •   Ξεκινάμε!
  • 1 Αγόρασε από τον χασάπη σου αυτές τις υπέροχες, παχιές μπριζόλες και πες του να μην τις χτυπήσει - απαγορεύεται!
  • 2 Ζέστανε το μπάρμπεκιου σε δυνατή φωτιά, ή αν δεν έχεις χρησιμποίησε το γκριλ του φούρνου στους 220° C και βάλε τις μπριζόλες να ψηθούν. Μην βάλεις καθόλου αλάτι κατά το ψήσιμο για να παραμείνει ζουμερό και να μην στεγνώσει.
  • 3 Όσην ώρα ψήνονται εσύ μπορείς να φτιάξεις τη σάλτσα τσιμιτσούρι. Πάρε λοιπόν ένα γουδί και χτύπα μέσα τον μαϊντανό, τον κόλιανδρο, το θυμάρι, το σκόρδο, το ελαιόλαδο
    και την γλυκιά πάπρικα.
  • 4 Τέλος, άπλωσε με ένα κουτάλι τη σάλτσα σε όλη την επιφάνεια του κρέατος, 5 λεπτά πριν το βγάλεις από τη φωτιά. Η Αργεντίνικες σπαλομπριζόλες με τσιμιτσούρι είναι έτοιμες για σερβίρισμα.
         Καλή όρεξη!
         ΠΗΓΗ cookoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου