Θα
βρείτε ενδιαφέροντα τον τρόπο που αυτό το ζελέ λαδολέμονου κατορθώνει
να υπογραμμίζει τη γεύση αλλά και την υφή των οστρακοειδών.
Υλικά (για 4 άτομα)
6 μεγάλες γυαλιστερές κατ’ άτομο1 φλιτζ. εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
1/2 φλιτζ. χυμό λεμονιού
1 κουταλάκι μουστάρδα
Λίγο αλάτι
2 φύλλα ζελατίνης μουσκεμένα σε κρύο νερό
1 αγγούρι καθαρισμένο και κομμένο σε κυβάκια
Παρασκευή
Χτυπάμε σ’ ένα βαζάκι τα υλικά της σος (το λάδι, το λεμόνι, τη
μουστάρδα και το αλάτι). Ζεσταίνουμε στο φούρνο μικροκυμάτων 1/3 ενός
φλιτζανιού του καφέ νερό και διαλύουμε τη ζελατίνη. Την προσθέτουμε στη
σος και την αφήνουμε στο ψυγείο να πήξει σ’ ένα δοχείο με σκέπασμα τόσο
μεγάλο ώστε η σος να υψώνεται τουλάχιστον κατά 1 εκ. Ανοίγουμε και
καθαρίζουμε τις γυαλιστερές από πιθανή άμμο η οποία συγκεντρώνεται στη
«σακουλίτσα» που βρίσκεται στο σημείο που ενώνονται τα δύο κελύφη.
Φροντίζουμε να κρατήσουμε όλο το νερό τους που θα στάξει από το
καθάρισμα.Σε βαθιά πιάτα βάζουμε τη σάρκα από τα κοχύλια, λίγο από το νερό τους, το αγγούρι κομμένο σε μικρά κυβάκια και από μια «μπάρα» ζελέ. Στάζουμε λίγες σταγόνες ελαιόλαδο, κόβουμε το ζελέ με μαχαίρι και με το δάχτυλό μας αφαιρούμε την πρώτη μπάρα ζελέ, η οποία μπορεί να χαλάσει! Η επόμενη θα βγει πολύ εύκολα, ανασηκώνοντας την άκρη της σιγά σιγά.
ΠΗΓΗ www.athinorama.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου