Σάββατο 1 Μαρτίου 2014

Ceviche με χτένια, τέσσερα εσπεριδοειδή και αγγούρι

Εκτύπωση
Ceviche με χτένια, τέσσερα εσπεριδοειδή και αγγούρι
Υλικά (για 6 άτομα)
750 γρ. φρέσκα χτένια
6 λάιμ (χυμός)
1 ροζ γκρέιπφρουτ (χυμός)
1 πορτοκάλι (χυμός)
5 λεμόνια (χυμός)
1 αγγούρι
3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
2 κ.σ. τσάιβς ψιλοκομμένο
1 κ.σ. φρέσκο κόλιαντρο ψιλοκομμένο
1 κ.σ. αλάτι
Παρασκευή
Πλένουμε καλά το αγγούρι, το κόβουμε κατά μήκος, αφαιρούμε τους σπόρους και από τα δύο μέρη και τα κόβουμε σε λεπτά μισοφέγγαρα, καθέτως. Τοποθετούμε δίπλα δίπλα τα χτένια, ανοιγμένα, πάνω σε λαδόχαρτο, τα σκεπάζουμε με μεμβράνη και τα βάζουμε στην κατάψυξη για 1 ώρα περίπου (μέχρι να σκληρύνουν, αλλά να μην καταψυχθούν τελείως). Κατόπιν, τα κόβουμε σε πολύ λεπτές φέτες, τα βάζουμε σε γυάλινο μπολ, τα περιχύνουμε με λάιμ, πασπαλίζουμε με αλάτι και τα αφήνουμε για 1 ώρα στο ψυγείο. Καθαρίζουμε το γκρέιπφρουτ, αφαιρούμε προσεκτικά τη μεμβράνη καθεμιάς φέτας, κόβουμε σε κομμάτια και φυλάμε τη σάρκα του. Σε γυάλινο μπολ ανακατεύουμε τους χυμούς (λεμόνι, πορτοκάλι, γκρέιπφρουτ), προσθέτουμε το κομμένο γκρέιπφρουτ και τα υπόλοιπα υλικά, σουρώνουμε τα χτένια και τα προσθέτουμε στο μίγμα.
 ΠΗΓΗ www.athinorama.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου