Σαφράν:
Μυρωδικό διαλογισμού, σαν λιβάνι της εκκλησίας, αλλά με μια γεύση
ιδιόρρυθμα γλυκόπικρη, που έτσι και αφεθείς, σε τραβάει σαν μαγνήτης. Το
πανάκριβο σαφράν βάφει με τη λάμψη του ασυνήθιστου τις σπεσιαλιτέ που
συμμετέχει.
Υλικά (για 4 άτομα)
1 κιλό μύδια με κέλυφος1 γρ. σαφράν (ίνες)
1 κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
1/2 ποτήρι νερού λευκό κρασί
1/4 φλιτζ. του καφέ ούζο
1/2 φλιτζ. του καφέ ελαιόλαδο
1 ματσάκι φρέσκο ίσοπο (από γλάστρα) ή βασιλικό κομμένο στο χέρι
Παρασκευή
Καθαρίζουμε πολύ καλά τα μύδια και τα βάζουμε σε χαμηλή, πλατιά
κατσαρόλα. Προσθέτουμε όλα τα υλικά (λίγο από το σαφράν) και τα
αχνίζουμε σκεπασμένα, μέχρι να ανοίξουν (όσα δεν ανοίξουν, τα πετάμε).
Αφαιρούμε τα μύδια και τα βάζουμε σε μια πιατέλα. Σουρώνουμε το ζωμό σε
ένα μπολ, προσθέτουμε το σαφράν και το αφήνουμε για 15 λεπτά, για να
πάρουμε το άρωμα και το χρώμα του. Περιχύνουμε την πιατέλα με τα μύδια
και στολίζουμε με φυλλαράκια ίσοπου ή βασιλικούΠΗΓΗ .www.athinorama.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου