Σουτζουκάκια σμυρνέικα φούρνου
1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο από σπάλα-ελιά ή ανάμεικτο με χοιρινό ή κιμά από κοτόπουλο4 φέτες μπαγιάτικο ψωμί μουλιασμένο σε γάλα ή κρασί κόκκινο και στυμμένο1 κρεμμύδι τριμμένο3-4 σκ. Σκόρδο στην πρέσαΑλάτι, πιπέρι1 ή 2 αυγά1 κ.γλ. κύμινο¼ κ.γλ. μπέικινΛίγο νερό
Σάλτσα
- 2 σκ. Σκόρδο στην πρέσα
- 1 κρεμμύδι τριμμένο λεπτά
- 1 κουτί ντομάτα πασάτα
- 1 κούπα κόκκινο κρασί
- 1 κ.γλ. ζάχαρη
- 1 ξύλο κανέλας
- 1 φύλλο δάφνη
- ¼ κ.γλ. κύμινο
- Μισή κούπα λάδι
- 1 κύβο κνορ σε 1 κούπα νερό διαλυμένο ή ζωμό κρέατος ή κοτόπουλου
- Αλάτι, πιπέρι
Οδηγίες
Πλάθουμε τον κιμά σε μικρά σουτζουκάκια και τα βάζουμε σε λαδωμένο πυρέξ. Τα ψήνουμε στο γκριλ στη μεσαία σχάρα του φούρνου μας, μέχρι να ροδίσουν περίπου 20 λεπτά κι από τις 2 πλευρές.
Λίγα μυστικά ακόμα
Με τον τρόπο αυτό, το φαγητό δεν τηγανίζεται και γίνεται ελαφρύ.Επίσης δεν μυρίζει ο χώρος μας από το τηγάνισμα και είναι μια εκδοχή ξεκούραστη.Το σκόρδο το ρυθμίζετε σύμφωνα με τα δικά σας γούστα, λιγότερο ή περισσότερο.Μπορείτε να προσθέσετε καυτερή πιπεριά όσο εσείς θέλετε και σας αρέσει.Mε κιμά κοτόπουλου είναι εξίσου νόστιμα!Μια άλλη εκδοχή σερβιρίσματος είναι να φτιάξουμε σουτζουκάκια γιαουρτλού.
Ψήνουμε πίτες για σουβλάκια και φτιάχνουμε ένα γιαούρτι με 1 σκ. Σκόρδο
(προαιρ.) και λίγο δυόσμο. Βάζουμε στο πιάτο πίτα , πάνω τα
σουτζουκάκια, μια κουταλιά γιαούρτι και επάνω την κόκκινη σάλτσα.ΠΗΓΗ mageirikesdiadromes.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου