Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2014

Γιουβέτσι με τρυφερό κρέας από την σπάλα στη γάστρα

>60'
Μέτριο
Από τη γάστρα στο τραπέζι, για όσο προλαβαίνεις!

     Σιγουρέψου ότι έχεις:

  • 1,5 κιλό κρέας μοσχάρι απο την σπάλα κομμένο σε κομμάτια μέτρια
  • 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο κομμένο σε μέτριες φέτες
  • 1πιπεριά Φλωρίνης κομμένη σε μέτριες φέτες
  • 600 γρ. κριθαράκι χοντρό
  • 150 γρ. Φυτίνη με βούτυρο
  • 500 γρ. Pummaro ψιλοκομμένο κλασικό
  • 100 γρ. Pummaro Πελτές ντομάτας
  • 1 ποτήρι του κρασιού λευκό ξηρό κρασί
  • 1 ½ λίτρο νερό
  • 2 Knorr Σπιτικούς ζωμούς βοδινού
  • 300 γρ. ξερή μυζήθρα τριμμένη η κίτρινο κασέρι τριμμένο
  • 1 φύλλο Δάφνης
  • 2-3 σπόρους μπαχάρι
  • 2 μοσχοκάρφια
  • Ανάλογο αλάτι και πιπέρι

     Ξεκινάμε!

  • 1 Βάζουμε στη φωτιά ένα φαρδύ σκεύος με την Φυτίνη
    με βούτυρο να λιώσει.
  • 2 Παίρνουμε το κρέας και αλατοπιπερόνουμε το και το αφήνουμε στο τηγάνι να ροδίσει με την καυτή Φuτίνη. Όταν πάρει το χρώμα που θέλουμε το βγάζουμε και το βάζουμε στη γάστρα.
  • 3 Στην συνέχεια προετοιμάζουμε τα λαχανικά. Αφού τα κόψουμε σε μέτριες φέτες τα σοτάρουμε στο ίδιο σκεύος που είχαμε το κρέας. Μόλις αυτά μαλακώσουν και πάρουν χρώμα τα ρίχνουμε στη γάστρα μαζί με το κρασί.
  • 4 Κατόπιν ρίχνουμε στο τηγάνι το μισό νερό και τους σπιτικούς ζωμούς Knorr βοδινού και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθούν.
  • 5 Παίρνουμε στην συνέχεια το ζωμό και το υπόλοιπο νερό και τα ρίχνουμε σε μία λεκάνη μαζί με τον πελτέ και την ψιλοκομμένη ντομάτα
    και τα ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά μεταξύ τους.
  • 6 Όταν ανακατευτούν τα ρίχνουμε και αυτά στη γάστρα και προσθέτουμε τα μπαχαρικά.
  • 7 Κλείνουμε το καπάκι της γάστρας και την βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170οC και μαγειρεύουμε για 2 ώρες τουλάχιστον.
  • 8 Όταν το κρέας μαγειρευτεί, το βγάζουμε από την γάστρα και το διατηρούμε το ζεστό.
  • 9 Μέτα συμπληρώνουμε στη γάστρα μας και το κριθαράκι μαζί με 1-1 ½ ποτήρι καυτό νερό και αφήνουμε να βράσει για 20-30 λεπτά ανακατεύοντας το κατά διαστήματα με την βοήθεια μιας σπάτουλας.
  • 10 Το σερβίρουμε ζεστό μαζί με τα κομμάτια από το κρέας και πασπαλίζουμε από επάνω το κάθε πιάτο με αρκετή ξερή μυζήθρα η κίτρινο κασέρι τριμμένο.
  • 11 Tip: Για να μην σας λασπώσει το κριθαράκι μπορείτε να ρίξετε 4-6 μικρά παγάκια νερού και ανακατέψτε τα στην συνέχεια με το κριθαράκι διότι σταδιακά τα παγάκια θα λιώνουν από το ζεστό κριθαράκι και δεν θα κολλήσουν μεταξύ τους μετά το μαγείρεμα.
        Καλή όρεξη!
        ΠΗΓΗ cookoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου