Το πράσο αποτελεί ένα πολύ υγιεινό λαχανικό, πλούσιο σε φυτικές ίνες και αντιοξειδωτικά.
Υλικά
2 πράσα
3 φρέσκα κρεμμυδάκια
1 μικρό κρεμμύδι ξερό
1 φλιτζάνι ρύζι κίτρινο
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι
½ φλιτζάνι άνηθο
Εκτέλεση
Ψιλοκόβουμε τα πράσα (μόνο το δροσερό μέρος) και τα κρεμμύδια και τα ρίχνουμε σε κατσαρόλα όπου έχουμε ζεστάνει ελαφρώς το ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε για περίπου 5 λεπτά και στη συνέχεια προσθέτουμε το ρύζι. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να γίνει το ρύζι διάφανο και μετά προσθέτουμε 2,5 φλιτζάνια βραστό νερό, αλάτι και πιπέρι. Αφήνουμε το μίγμα να σιγοβράζει μέχρι να απορροφηθούν όλα τα υγρά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τον άνηθο ψιλοκομμένο.
Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr
Υλικά
2 πράσα
3 φρέσκα κρεμμυδάκια
1 μικρό κρεμμύδι ξερό
1 φλιτζάνι ρύζι κίτρινο
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι
½ φλιτζάνι άνηθο
Εκτέλεση
Ψιλοκόβουμε τα πράσα (μόνο το δροσερό μέρος) και τα κρεμμύδια και τα ρίχνουμε σε κατσαρόλα όπου έχουμε ζεστάνει ελαφρώς το ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε για περίπου 5 λεπτά και στη συνέχεια προσθέτουμε το ρύζι. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να γίνει το ρύζι διάφανο και μετά προσθέτουμε 2,5 φλιτζάνια βραστό νερό, αλάτι και πιπέρι. Αφήνουμε το μίγμα να σιγοβράζει μέχρι να απορροφηθούν όλα τα υγρά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τον άνηθο ψιλοκομμένο.
Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου